23 °

max 26 ° / min 14 °

Četvrtak

04.06.

26° / 14°

Petak

05.06.

19° / 17°

Subota

06.06.

24° / 17°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

28° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska predstava najbolja na banjalučkom Teatar Festu

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crnogorska predstava najbolja na banjalučkom Teatar Festu

Predstava “Pometnje pitomca Terlesa” Roberta Muzila, u dramatizaciji Vaska Raičevića, režiji Zorana Rakočevića i u izvedbi Marka Todorovića, proglašena je najboljom predstavom Međunarodnog festivala mladog glumca, na banjalučkom Teatar Festu.

Žiri u sastavu Duško Ljuština, predsjednik žirija, Vladimir Đuričić i Dževdet Tuzlić članovi, jednoglasno je donio odluku i izvođenje mladog crnogorskog glumca Marka Todorovića proglasio najboljim na ovogodišnjem festivalu u Banja Luci. 

- Ova kontroverzna priča o odrastanju u nevinim godinama, ne samo za mladog čovjeka kakav je pitomac Terles, već i za cijeli narod, snažno komunicira sa sadašnjim vremenom, ostavljajući gledaoca zbunjenim i zapitanim nad univerzalnim dilemama i iskušenjima na koje nije imun niti jedan prostor ili vrijeme. Čudesna sinergija koja nastaje u sintezi dramskog teksta, osobenog rediteljskog rukopisa i ekspresivne glume stvara scenski događaj koji provocira. Mladi glumac Marko Todorović slijedeći rediteljsku zamisao Zorana Rakočevića, bezrezervno i žestoko, kako to samo mladost može, artikuliše lik pitomca Terlesa, suvereno vladajući glumačkom vještinom u maniru velikih majstora glume – stoji u obrazloženju žirija.

Predstava “Pometnje pitomca Terlesa” će po automatizmu, kao najbolja učestvovati u okviru “Dana Zorana Radmilovića”, na Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru.  

Ovogodišnji festival je održan pod sloganom „Najbolje tek dolazi“, a u sklopu pratećeg programa Teatar festa, a selektorka festivala je dr Ljiljana Čekić. 

Producenti predstave su: Dragana Tripković i Slobodan Radović, organizator je Milivoje Lakić, a “Pometnje pitomca Terlesa” je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK i Kulturno informativnog centra “Budo Tomović”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR