17 °

max 19 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

19° / 7°

Utorak

31.03.

15° / 8°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

11° / 2°

Petak

03.04.

14° / 4°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela izrada multimedijalne platforme "Živimo kulturu"

Kultura

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Počela izrada multimedijalne platforme "Živimo kulturu"

Ministarstvo kulture danas je ozvaničilo izradu multimedijalne online platforme “Živimo kulturu”, koja će od jeseni biti dostupna korisnicima interneta, saopšteno je danas.

"Platforma će imati niz sadržaja, koji će biti namijenjeni posjetiocima iz zemlje i inostranstva. Uz klasični internet portal, na kojem će biti objedinjene najsvježije multimedijalne vijesti iz kulture, najave svih dešavanja, posebno će biti predstavljena kulturna baština Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Znatan prostor, prema njihovim riječima, biće posvećen i svim ustanovama kulture i organizacijama iz svih crnogorskih gradova.

"Fokus će biti i na mladim stvaraocima, okupljenim kroz program “Kreativna Crna Gora”, a poseban - ujedno i jedan od najznačajnijih segmenata platforme biće Art market. Zahvaljujući tom servisu, svi crnogorski umjetnici moći će da prodaju na internetu svoja djela - i to auditorijumu iz čitavog svijeta", stoji u saopštenju.

Art marketom će upravljati Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore.

Na platoformi će biti prezentovani i budući servisi u funkciji kulturnog turizma, investicioni potencijali kulturne baštine ali i oni posvećeni promociji Crne Gore kao filmske destinacije.

"Biće to i jedinstvena platforma kada je riječ o našoj državi, ali i - kada je u pitanju kultura i umjetnost - na širem području", zaključuju oni.

Izrada platforme “Živimo kulturu” već je počela, i to u saradnji Ministarstva kulture, Progama Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i studija “Fleka”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR