21 °

max 36 ° / min 20 °

Petak

10.07.

36° / 20°

Subota

11.07.

37° / 20°

Nedjelja

12.07.

33° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

31° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo kulture: Za kulturu mladih u Nikšiću 90.000 eura

Kultura

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministarstvo kulture: Za kulturu mladih u Nikšiću 90.000 eura

Ministarstvo kulture ove godine finansiraće sa 90.000 eura više smotri i ustanova kulture u Nikšiću, saopšteno je iz tog resora.

To je predviđeno odredbama Ugovora o saradnji na realizaciji programa „Kultura mladih Nikšić“, koji su danas potpisali ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predśednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Ministarstvo kulture time će, između ostalog, sufinansirati ovogodišnja izdanja festivala Lake fest, Bedem fest i Nikšić guitar festival. Uz to, opredijeljena su sredstva za JU „Zahumlje“, Muzičku školu „Dara Čokorilo“, te pozorišne produkcije u Nikšiću.

Po potpisivanju Ugovora, ministar Bogdanović istakao je kako je ovogodišnji program „Kultura mladih Nikšić“ oslonjen o dobru praksu iz proteklih godina.

"Realizacija ovog programa nadovezuje se na slične projekte iz prošlih godina, kada smo takođe posebnim segmentima pružali finansijsku podršku ključnim manifestacijama i nosiocima kulture u Nikšiću. Drago mi je što će Ministarstvo kulture i ove godine biti među sufinansijerima nekih od najposjećenijih festivala u Nikšiću, ali i što ćemo podržati smotre i ustanove koje su dominantno posvećene radu sa mladima. Siguran sam da će ovogodišnji program „Kultura mladih Nikšić“ biti dobar primjer za budućnost, ne samo kada je riječ o daljoj podršci Opštini Nikšić, već i drugim crnogorskim gradovima", naglasio je Ministar.

Predśednik Opštine Nikšić Veselin Grbović zahvalio je na podršci koju Ministarstvo kulture u kontinuitetu pruža tom gradu.

"Nadam se da će sredstva od 90.000 eura, koja je obezbijedilo Ministarstvo kulture, znatno pomoći našem cilju da imamo uspješnu ljetnju i jesenju sezonu. Siguran sam da ćemo na ovaj način postići i da kulturni radnici iz Nikšića uspješno završe ono što su planirali, a da će naši sugrađani biti zadovoljni kulturnom ponudom grada", istakao je Grbović.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR