21 °

max 36 ° / min 20 °

Petak

10.07.

36° / 20°

Subota

11.07.

37° / 20°

Nedjelja

12.07.

33° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

31° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hahnazarjan na KotorArtu: Zvuci tri vijeka starog violončela u Crkvi Sv. Duha

Kultura

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Hahnazarjan na KotorArtu: Zvuci tri vijeka starog violončela u Crkvi Sv. Duha

Zvijezda u nastajanju, kako ga svjetski mediji često opisuju, jermenski violončelista Narek Hahnazarjan, nastupa na KotorArt Don Brankovim danima muzike u  poneđeljak, 5. avgusta u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h, saopštili su organizatori Festivala. 

"Izvešće cjelovečernji resital, sastavljen od najvažnijih, a ujedno i najpoznatijih djela za solo violončelo. Kompozicije Johana Sebastijana Baha, Đerđa Ligetija, Adama Hudojana, Gaspara Kasada, Pabla Kazalsa i Đovanija Solime, pružiće retrospektivu tretmana ovog instrumenta kroz istoriju, onako kako su ga vidjeli prvo kompozitori, a potom i kompozitori koji su ujedno i violončelisti", navodi se u saopštenju.

Detalji o programu i ulaznicama mogu se viđeti na www.kotorart.me

Narek Hahnazarjan, rođen u porodici muzičara, školovanje je započeo u rodnom Jerevanu, a nastavio na Konzervatorijumu u Moskvi i Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu. Violončelo je učio i od čuvenog Mstislava Rostropoviča, čija ga je fondacija stipendirala.

Kako navode organizatori, na međunarodnu scenu stupio je 2011. godine, kada je, kao 22-godišnjak, pobijedio na 14. Međunarodnom takmičenju Čajkovski. Sviraoje s najpoznatijim svjetskim orkestrima, uspostavljajući saradnju s dirigentima kao što su Gergijev, Jarvi, Spivakov, Pletnjev, Robertson i dr.

"Britanski muzički magazin Strad njegovo sviranje opisao je kao blistavo briljantno, a San Francisko Hronikl kao veličanstveno. Tekuća sezona uključuje seriju koncerata na festivalima u Sjevernoj Americi, nastupe s poznatim orkestrima širom svijeta, kao i u triju sa Sergejem Dogadinom i Danilom Trifonovim. Svira na violončelu koje je 1707. godine konstruisao Jozef Guarneri", istakli su organizatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR