8 °

max 12 ° / min 2 °

Subota

29.02.

12° / 2°

Nedjelja

01.03.

11° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 11°

Srijeda

04.03.

13° / 11°

Četvrtak

05.03.

15° / 8°

Petak

06.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija "Refesticona" u Kotoru

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Promocija "Refesticona" u Kotoru

Međunarodni dan pismenosti se širom svijeta obilježava 8. septembra, od 1966. kada je ustanovljen od Uneska sa ciljem upozoravanja na problem pismenosti i obrazovanja.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor ove godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti organizuje promociju Regionalnog festivala fantastične književnosti Refesticon, sa posebnim osvrtom na zbirku kratkih priča Zmajevi dolaze, čiji su autori učenici osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.

Među autorima objavljenih priča je i sedam učenika iz kotorskih škola, koji će na promociji čitati svoje priče i govoriti o iskustvu sa učešća na festivalu.

U kategoriji osnovnih škola objavljeni su radovi Nine Doljanice, Stasije Perović, Nikoline Nikolić, Nikole Kovača i Ane Doljanice, kao i Maje Ćatović i Vasilija Vuksanovića u kategoriji srednjih škola.

Na promociji će govoriti i spisateljice iz Kotora, Vjera Banićević i Tijana Guskić, čije su priče objavljene u ovogodišnjoj zbirci kratkih priča, Zmaj Vražjih firova. O Festivalu fantastične književnosti Refesticon, njegovom osnivanju i cilju govoriće organizator festivala, Dragić Rabrenović.
Razgovor će voditi Aleksandra Tomović, urednica programa za mlade u JU Kulturnom centru „Nikola Đurković“ Kotor.

Obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti održaće se u ponedjeljak, 9. septembra 2019. u Kinu Boka, sa početkom u 12 i 30.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR