25 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nagrade "BIG SEE" za dva projekta iz programa "Kreativna Crna Gora"

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nagrade "BIG SEE" za dva projekta iz programa "Kreativna Crna Gora"

Dvije ideje koje su podržane kroz program Ministarstva kulture “Kreativna Crna Gora” dobile su prestižne nagrade "BIG SEE", koje dodjeljuje slovenačko udruženje "Zavodžig".

Riječ je o projektima "Solarna klupa" autorke Marije Bojović i "Pasara Wooden Boat" radionice "Plaforma", odnosno autora Vitomira Vukovića, saopštilo je Ministarstvo kulture. 

Oba projekta nagrađena su u kategoriji "BIG SEE Wood". 

"Pomenute nagrade ujedno su i veliko priznanje programu Kreativna Crna Gora, u okviru kojeg je Ministarstvo kulture podržalo 11 mladih crnogorskih autora, u nastojanju da ideje umjetnika budu predstavljene domaćem i širem tržištu.

Podsjetimo, autorka Marija Bojović predstavila je prvu crnogorsku solarnu klupu - proizvod koji je već našao put do tržišta, te je dio mobilijara na više lokacija u Crnoj Gori. Sa druge strane, radionica Plaforma, koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih barki, ne samo da je podržana kao kreativna ideja, već i kao projekat iz sfere nematerijalne baštine Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

U okviru programa "Kreativna Crna Gora" uskoro slijedi raspisivanje i drugog konkursa, uz još veći budžet koji će biti opredijeljen autorima ideja iz oblasti kreativnih industrija, dodaju u saopštenju. 

Za priznanja "BIG SEE" svake godine konkurišu projekti iz 19 država jugoistočne Evrope, i to iz različitih oblasti dizajna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR