10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mićunović režira Čehova u Zetskom domu, premijera u novembru

Izvor: Foto: Zetski dom

Kultura

Comments 0

Mićunović režira Čehova u Zetskom domu, premijera u novembru

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon prve faze rada u avgustu, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom nastavljene su probe za predstavu "Tri sestre", po tekstu Antona Pavloviča Čehova, koju režira crnogorski reditelj Branislav Mićunović.

Kako se navodi u saopštenju, premijera ovog ostvarenja biće na repertoaru pozorišta na Cetinju polovinom novembra, a podjelu čine: Nada Vukčević, Ana Vučković, Julija Milačić Petrović Njegoš, Jelena Laban, Dejan Ivanić, Srđan Grahovac, Zoran Vujović, Vule Marković, Omar Bajramspahić, Pavle Prelević i Stevan Vuković.

Predstava je autorski projekat Branislava Mićunovića, a saradnici su Stela Mišković (dramaturgija), Marko Petrović Njegoš (scena), Lina Lekovic (kostim), Dubravka Drakić (govor), Vjera Nikolić (muzika) i Mile Buturović (svjetlo).

"Drama Tri sestre nastala je u razdoblju druge polovine 19. vijeka, čovjek se u Čehovljevom djelu preispituje, boreći se sa vanjskim svijetom i sam protiv sebe, istina i pravda se međusobno sukobljavaju, čovjek sa svojom sudbinom i snovima, pojedinac sa društvom.

Čehov je oslikao tu borbu motivima koje provlači kroz svoje stvaralaštvo, a neki od njih su: duhovni ideal, smisao života, nepravda, ljepota u svakom obliku, dosada, praznina, mrtvilo, nejednakost. Radnja ove drame zasniva se na tragičnosti samih likova i na osjećaju bespomoćnosti i beznadežnosti koji bez obzira na vječni optimizam ne iščezavaju", kaže se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR