15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Prodavnica igračaka" izvedena pred tivatskom publikom

Izvor: Foto: Radio Tivat

Kultura

Comments 0

"Prodavnica igračaka" izvedena pred tivatskom publikom

Izvor: Radio Tivat

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predstava "Prodavnica igračaka", u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, sinoćnjom izvedbom pred tivatskom publikom, opravdala je višestruke nagrade.

Priču o djevojčici Dini koja se nađe u čarobnoj prodavnici igračaka gdje se ne plaća novcem već godinama života, vrlo pažljivo su pratili mališani stariji od 6 godina kojima je i namijenjena.

Ništa manje nijesu uživali ni stariji. Primili su toplinu ali ostali otvoreni za komunikaciju, kazala je Katarina Krek koja uz Gorana Slavića, Branku Femić-Šćekić, Branka Ilića i Pavla Ilića čini glumačku ekipu predstave. 

Dinu je želja za posjedovanjem novih stvari koje je plaćala godinama života umjesto novcem, vrlo brzo učinila staricom. Najmlađoj publici je predočeno da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost.

"Ova predstava to preispituje, preispituje vrijednosti. Mislim da su klinci prepoznali, upravo kroz tu priču, da nije dobro tek tako tražiti da bi se imalo nego da treba vrednovati ono što imaš već. To je najvažnije, to je najvrijednija poruka koju im u ovo današnje vrijeme možemo donijeti sa scene", poručila je Katarina Krek i dodala da su lutkarske predstave uvijek pune a dječiji glas o predstavi kada je dobra se lako širi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR