20 °

max 20 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

20° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u

Američka džez pjevačica Indra Rios-Mur premijerno će se predstaviti na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", u subotu 21. decembra sa početkom u 20h, a u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena – DEUS 2019.

Na koncertu će predstaviti pjesme sa svog novog, četvrtog albuma "Carry my heart". 

Kako se navodi u saopštenju, američka džez pjevačica rođena je u Njujorku, odrasla u porodici muzičara (otac Donald je svirao bas u grupama slavnih džez muzičara kao što su Soni Rolins, Elivn Džouns, Arči Šip, Džeki Meklejn i dr).

Sa 13 godina je dobila stipendiju da školuje svoj glas-sopran na Muzičkom koledžu "Mannes", a uporedo je pohađala i ljetnji kamp "Village Harmony" u Sjevernom Vermontu; Tako je već kao tinejdžerka provodila vrijeme u paralelnim muzičkim svijetovima: jedan je bio pun klasičnih arija i vježbanja vokaliza, a drugi je bio ispunjen tradicionalnim američkim narodnim napjevima i starim balkanskim narodnim pjesmama.

Prošle godine, Indra je objavila četvrti album, pod naslovom “Carry My Heart” u izdanju “Verve Records”. Pjesma Kurtisa Mejfilda “Keep on Pushing” je središnji dio ovog albuma koji je snimljen s dobitnikom „Gremija“, Džejom Nulandom. Indra je smatrala da je upravo ta pjesma neodoljiva i kritična poruka ovog albuma.

S albumom „Carry My Heart“, Indra i njen bend nastavljaju u eklektičnom duhu prethodnog, “Heartland”, da tkaju zvučni univerzum koji stvara prolaznu liniju između pjesama Stilija Dana, švedske elektro-pop pjevačice Robin, Džonija Naša, braće Ajsli, kompozitora-klasika Klausa Obermana, Djuka Elingtona, Kurtisa Mejfilda, Džordža Geršvina, Bobija Kuldvela, kao i dvije originalne kompozicije koje otvaraju album – “Carry My Heart” i “Give it Your Best”.

Na svom premijernom koncertu u Podgorici Indra Rios-Mur u pratnji danskog saksofoniste Benjamina Traerupa i japanskog kontrabasiste Masatosija Kamagusija izvešće široki repertoar koji je objavila na svoja četiri albuma – akustički adresar pun džeza, gruva, soula, ali i folka, gospela i bluza, navode organizatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR