11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kritičari odabrali 10 najboljih filmova u 2019.

Izvor: Foto:Ilustracija

Kultura

Tag Video
Comments 0

Kritičari odabrali 10 najboljih filmova u 2019.

Izvor: citymagazine

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kada govorimo o sedmoj umjetnosti u proteklih dvanaest mjeseci, možemo da budemo više nego zadovoljni.

To je bila godina povratka Tarantina i Skorsezea, trijumfa korejskog filma Parazit u Kanu, daljeg uspona Netflix-a i fenomenalnog uspjeha filma Džoker.

Veb-magazin IndieWire je pitao čak 308 filmskih kritičara iz svih krajeva svijeta da izaberu svoje favorite za ovu godinu.

Saznajte u nastavku kojih 10 filmova iz 2019. su dobili najviše njihovih glasova.

10. Male žene

Čuvena priča o odrastanju američke književnice Luize Mej Alkot je ove godine dobila svoju osmu filmsku adaptaciju. Rediteljki Greti Gervig je pošlo za rukom da snimi originalnu verziju proslavljenog romana, koja je istovremeno i nostalgična i moderna.

9. Džoker

Film o Betmenovom arhineprijatelju Džokeru je zaradio više od milijardu dolara na svjetskim blagajnama. Ljudi su posebno pohvalili glumu Hoakina Finiksa, a Džoker je izazvao polemiku i van okvira svijeta filma.

8. Suvenir

Suvenir je britanski film o imućnoj mladoj ženi koja pohađa filmsku školu i za vrijeme svojih studija upoznaje starijeg muškarca, s kojim ulazi u strastvenu, ali i veoma destruktivnu vezu. Film je režirala Džoana Hog, a ona je ujedno napisala i njegov scenario.

7. Uncut Gems

Adam Sendler je zvijezda krimi trilera Uncut Gems. To je jedna od rijetkih dramskih uloga ovog glumca, poznatog po komedijama. Kritičari mu već sada predviđaju nominaciju za Oskara za rolu u ovom filmu.

6. Bol i slava

U svojoj novoj saradnji sa Pedrom Almodovarom, Antonio Banderas glumi režisera koji proživljava fizičku i emotivnu krizu. U trenucima najvećeg očaja, on se prisjeća svog djetinjstva u Valensiji, prve ljubavi i bolnog raskida i perioda kada je otkrio sedmu umjetnost.

5. Portret dame u plamenu

Portret dame u plamenu je francuska istorijska drama o odnosu između jedne mlade slikarke i aristokratkinje koju je dobila zadatak da je naslika prije njenog vjenčanja. Film je režirala Selin Sijama.

4. Bilo jednom u Holivudu

Tarantinov deveti film je definitivno obiljeležio prethodno ljeto. Ova nesvakišnja priča o glumcu i njegovom kaskaderu je ponudila puno filmskih iznenađenja i priliku da konačno vidimo Leonarda DiKaprija i Breda Pita u istom filmu.

3. Bračna priča

Kriza u braku je tema novog filma Noe Baumbaha, u kome glavne uloge tumače Adam Drajver i Skarlet Johanson. Drajver je trenutno najveći favorit da osvoji Oskara za najbolju mušku ulogu.

2. Irac

Vjerovatno posljednji gangsterski film Martina Skorsezea je ponovo spojio ovog slavnog režisera sa Robertom de Nirom i Džoom Pešijem. Irac je biografska priča o plaćenom ubici Frenku Širanu, koji je radio za mafiju i američkog sindikalnog vođu Džimija Hofu.

1. Parazit


Parazit reditelja Bonga Džon-Hoa je crna komedija sa elementima trilera o klasnim razlikama u Južnoj Koreji. Film je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, a mnogi mu predviđaju još uspjeha na dodjeli nagrada Američke filmske akademije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR