3 °

max 8 ° / min 2 °

Petak

15.01.

8° / 2°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspjeh crnogorske produkcije: "Dolina spomenika" nagrađena u Trstu

Izvor: Foto: Pobjeda

Kultura

Comments 0

Izvor: pobjeda.me

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Uspjeh crnogorske produkcije: "Dolina spomenika" nagrađena u Trstu

Projekat „Dolina spomenika“ iz Crne Gore, reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija filma iz Podgorice, nagrađen je na jubilarnom desetom izdanju prestižnog koprodukcijskog foruma „When East Meets West“ u Trstu.

Kako je saopšteno iz Filmskog centra Crne Gore, nagrada „Cannes Producers Network“ dodijeljena je crnogorskom timu koji su činili Srđan Vuletić, producent Ivan Đurović i Stefan Bošković. Predstavljanjem projekta „Dolina spomenika“, tim je ujedno dobio i priznanje za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta. Odluku o nagradi donio je žiri u sastavu: Marjorie Bendek (Connecting Cottbus), Tobias Pausinger (The Match Factory) i Federico Pedroni (RAI Cinema).

Nagrađeni projekat „Dolina spomenika“ prethodno je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta. Scenario priče bavi se temom odrastanja u formi filma ceste, uz obilje autentičnih detalja, gdje autor veoma vješto i u jednom dahu gradi priču i karaktere.

Među crnogorskim predstavnicima na forumu u Trstu bio je i Sehad Čekić, direktor Filmskog centra. On je učestvovao na sastanku regionalnih filmskih centara i agencija, kao i drugim aktivnostima.

Forum je održan u okviru Filmskog festivala u Trstu koji je završen u utorak, 21. januara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR