8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Izvinite, nismo vas našli" i "Izdajnik" u CNP-u

Kultura

Comments 0

"Izvinite, nismo vas našli" i "Izdajnik" u CNP-u

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

U okviru filmskog programa CNP-a pod nazivom Cinema Studio u ponedeljak 27. januara u 20.30 sati će na Sceni Studio, premijerno u Podgorici biti prikazan film "Izvinite, nismo vas našli”, reditelja Ken Loach-a, dok će u utorak 28. januara sa početkom u 20.30 sati biti prikazan film "Izdajnk” koji je režirao Marco Bellocchio.

Glavne uloge u filmu "Izvinite, nismo vas našli” tumače : Kris Hitchen, Debbie Honeywood i Rhys Stone.
 
"Izvinite, nismo vas našli” je drama koja u fokus dešavanja stavlja izvor svega zla u svijetu: kapitalizam. Louch na veoma realističan način prikazuje emotivnu krizu jedne radničke porodice koja se bori sa sve većim klasnim razlikama u društvu.
Film je dobio niz važnih međunarodnih nagrada – proglašen je za najbolji film festivala u Ljubljani, San Sebastijanu (Španija) i Sent Luisu (SAD). Osim toga, Debbie Honeywood je za ulogu Abbie Turner osvojila nagradu za njabolje odigranu žensku ulogu na Čikaškom filmskom festivalu.

U filmu "Izdajnik” glavne uloge tumače Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio i Fausto Russo Alesi.

Film je biografska kriminalna drama koja prikazuje život jednog od najpoznatijih mafijaša, Tommasa Buscette uhvaćenog u ratu između sukobljenih frakcija Costa nostre 1980-ih. Uhvaćeni mafijaš Buscette prihvata ponudu sudca da postane svjedok protiv mafije a svoj čin ne vidi kao kršenje mafijakog kodeksa.

"Izdajnik” je dobitnik italijanske nagrade Zlatni globus a pokupio je brojne pozitivne kritike među kojima je i kritika britanskog dnevnog lista The Guardian –,, Veliko, hrabro, samouvjereno filmsko ostvarenje.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR