21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela prodaja karata za Festival "Stare note - novi zvuci"

Kultura

Comments 0

Počela prodaja karata za Festival "Stare note - novi zvuci"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Treći Festival crnogorske narodne pjesme "Stare note - novi zvuci", na kome će se predstaviti oko 20 mladih izvođača crnogorskih izvornih pjesama, u organizaciji Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" biće održan na velikoj sceni KIC-a 26.marta u 20h, a danas je počela prodaja ulaznica po cijeni od dva eura.

Umjetnički rukovodilac Festivala i vođa festivalskog orkestra Aleksandar Saša Magovčević, ističe da su probe intenzivne, da mladi solisti pokazuju veliku ozbiljnost u radu, a naročito čak 11 pjevača koji će se prvi put predstaviti na Festivalu 26. marta.

Nastupaju: Dijana Hazirović, Radoje Rajo Simonović, Anđela Ulićević, Momir Lukovac, Đina Mićović, Ana Zeković, Nikolina Bajović, Milena Janković, Milena Pantović, Petar Bulatović, Katarina Radulović, Lana Vukčević, Anđela Vukčević, Luka Lukić, Branka Zečević, Mia Kovačević, Sara Bulatović, Lazar Džudović, Maša Cupara, Nevena Skrobanović i Vukašin Delić.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan ističe da će ovogodišnji Festival biti poseban i iz razloga jer je dio obilježavanja jubileja 55 godina "srca kulture grada".

Podsjetila je i na odlične reakcije publike na prethodna dva festivala i mlade umjetnike koji su svojim nastupima pokazali kako se baštini crnogorska izvorna pjesma i muzička tradicija.

Burzan je posebno dodala da će specijalni gosti ovog festivala biti istaknuti interpretatori crnogorske izvorne muzike: Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović.

I ove godine, najavila je podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, PAM-a, RTCG koji će snimati Festival, kao i nekoliko prijatelja/sponzora.

Festival će voditi crnogorski novinar Miomir Maroš.

Kao i prethodnih godina i ove godine za Festival vlada veliko interesovanje publike, a ulaznice po cijeni od dva eura možete nabaviti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20h.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR