23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KotorArt: Predstavljanje filma Odbrojavanje na Fejsbuk stranici

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

KotorArt: Predstavljanje filma Odbrojavanje na Fejsbuk stranici

Dokumentarni film reditelja Dušana Vulekovića "Odbrojavanje", biće emitovan 29. aprila u 20h na Fejsbuk stranici Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike.

Kako se navodi u saopštenju, "Odbrojavanje" je priča o Bokeljskoj mornarici, najstarijoj bratovštini pomoraca na Jadranu i jednoj od najstarijih na svijetu.

Ovo dokumentarno ostvarenje nastalo je kao porudžbina festivala 2017, kada je festival, osim filma, u povodu 175 godina Gradske muzike Kotor poručio i varijacije na temu kola Bokeljske mornarice, svojevrsne kotorske Ode radosti.

Varijacije je komponovalo šest mladih autora iz regiona a zajedno su je izveli Festivalski orkestar KotorArta i Gradska muzika Kotor.

"Svi zajedno, svi u kolo, rukama ruke pružimo. Pokažimo svima okolo da slogu bratsku vriježimo. Potvrdimo, uz prigodu, i mi k`o naši djedovi, da u rodu, ne zaludu, jedne smo majke sinovi", stihovi su spomenutog kola.

"Posebnu pažnju posvećujemo njegovanju ali i stvaranju kulturne baštine Crne Gore. Do sada, festival je od crnogorskih, regionalnih i evropskih stvaraoca poručio mnoge kompozicije kao i dokumentarna filmska ostvarenja koja su bila premijerno prezentovana na svečanim otvaranjima festivala.

Ohrabren interesovanjem pratilaca i publike naš festival nastavlja sa emitovanjem dokumentarnih filmova i drugog originalnog sadržaja u okviru projekta KotorArt projekcije", navodi se u saopštenju organizatora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR