7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Praznik muzike uz mlade talente premijerno na Jutjubu 21. juna

Kultura

Comments 0

Praznik muzike uz mlade talente premijerno na Jutjubu 21. juna

Autor: Antena M

  • Viber

Kulturno umjetnički centar Budo Tomović, u saradnji sa Francuskim institutom i ambasadom Francuske priprediće koncert mladih crnogorskih umjetnika, u čast obilježavanja Praznika muzike. U nedelju, 21. juna sa početkom u 20 sati ljubitelji muzike na Jutjubu mogu da prate koncert.

Ambasadorka Francuske, Kristin Tudik Gabori objasnila je da Praznik muzike ujedno označava i početak ljeta, te da 21. juna noć najkraće traje.

''Ove godine to će biti u jednom drugačijem formatu, imajući u vidu da smo u periodu zdravstvene krize koja nas tjera da svi promjenimo svoje navike. Ali ja sam sigurna da će dan muzike i ove godine biti privlačan i interesantan za publiku, tim prije zato što ove godine imamo nešto novo, imamo jedanaset mladih muzičara koji su radili u okviru programa za mlade talente i koji su snimili kompletne numere koje će biti online emitovane.” – kaže Gabori.

Kako navode organizatori nastupiće mladi umjetnici sa Muzičke akademije sa Cetinja i iz muzičko baletske škole “Vasa Pavić” Neki od njih školuju se u Londonu i Beču, što govori da je riječ o talentovanim i perspektivnim muzičarima, budući velikim imenima u svijetu umejtnosti.

Praznik muzike prvi je značajan događaj koji ujedno otvara ljetnju sezonu, nakon zdravstvene krize koja je preokrenula cijeli svijet, objasnila je Gabori.

''Nadam se da će ovaj praznik pokrenuti kod svih pozitivne emocije, izazvati zadovoljstvo i pričiniti neke srećne trenutke koje ćemo zajednički proživjeti.'' – dodaje ona.

Na festivalu nastpaju i violinisti Luka Perazić, Viktor Huter i Miljan Stanišić, violončelisti Kosta Popović i Sari Šaćiri, pijanisti Vladan Perović i Petar Popović i gitarista Miloš Pavićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR