12 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Kotoru održan koncert - Muzika pred palatom

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

U Kotoru održan koncert - Muzika pred palatom

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor i OJU Muzeji, a uoči Svjetskog dana muzike i prvog dana ljeta za vikend je na Trgu od Brašna, pred palatom Pima, organizovan koncert pet kotorskih sopranistkinja, sa simboličnim nazivom "Muzika pred palatom".

Kako je navedeno u saopštenju lokalne uprave, koncertu je pored brojne publike u odnosu na trenutne okolnosti, prisustvovao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktorica OJU Muzeji Slađana Mijanović.

"Ispred organizatora, na početku večeri, prisutne je pozdravila sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene
djelatnosti, Marina Dulović, koja je iskazala zadovoljstvo što smo nakon svih opasnosti koje su vrebale posljednjih mjeseci i koje su i sada tu negdje oko nas, ali srećom još ne u našem gradu, zajedno u večeri da uživamo u muzici i dugo očekivanom ljetu.

Uz klavirsku saradnju izvanrednog saradnika i pijaniste Dejana Krivokapića, publici su se predstavile Milica Milanović, Milica Lalošević, Aleksandra Magud, Petra Radulović i Antonija Vučinović.

Na programu su bila djela Varlamova, Čajkovskog, Rahmanjinova, Lista, Pučinija, Gotovca, popularne arije i biseri umjetničke muzike. Koncert je završio poznatom napolitanskom melodijom Santa Lućija, koje su sopranistkinje otpjevale ispod volta jedne od terasa prekrasne palate Pima", navedeno je u saopštenju. 


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR