22 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Kotoru održan koncert - Muzika pred palatom

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

U Kotoru održan koncert - Muzika pred palatom

U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor i OJU Muzeji, a uoči Svjetskog dana muzike i prvog dana ljeta za vikend je na Trgu od Brašna, pred palatom Pima, organizovan koncert pet kotorskih sopranistkinja, sa simboličnim nazivom "Muzika pred palatom".

Kako je navedeno u saopštenju lokalne uprave, koncertu je pored brojne publike u odnosu na trenutne okolnosti, prisustvovao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktorica OJU Muzeji Slađana Mijanović.

"Ispred organizatora, na početku večeri, prisutne je pozdravila sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene
djelatnosti, Marina Dulović, koja je iskazala zadovoljstvo što smo nakon svih opasnosti koje su vrebale posljednjih mjeseci i koje su i sada tu negdje oko nas, ali srećom još ne u našem gradu, zajedno u večeri da uživamo u muzici i dugo očekivanom ljetu.

Uz klavirsku saradnju izvanrednog saradnika i pijaniste Dejana Krivokapića, publici su se predstavile Milica Milanović, Milica Lalošević, Aleksandra Magud, Petra Radulović i Antonija Vučinović.

Na programu su bila djela Varlamova, Čajkovskog, Rahmanjinova, Lista, Pučinija, Gotovca, popularne arije i biseri umjetničke muzike. Koncert je završio poznatom napolitanskom melodijom Santa Lućija, koje su sopranistkinje otpjevale ispod volta jedne od terasa prekrasne palate Pima", navedeno je u saopštenju. 


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR