23 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogat program za Don Brankove dane muzike

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Bogat program za Don Brankove dane muzike

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspjevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja, navedeno je u saopštenju.

Na programu Festivala večeras u 21 sat , publika na društvenoj mreži Facebook i na YouTube kanalu Festivala, može odslušati tradicionalni koncert koji Festival realizuje u saradnji sa Muzičkom školom „Vida Matjan“ iz Kotora, na kom se predstavljaju najbolji đaci škole.

"U srijedu 29. jula, Peraštane će buditi zvuci kola Bokeljske mornarice koji dopiru sa barke, dok je istog dana za popodnevne časove u Starom gradu Kotoru predviđeno muzičko iznenađenje, kao poklon optimističnijih tonova i dobre energije za stanovnike gradskog jezgra, navode iz KotorArta.

Za četvrtak 30. jula bio je predviđen koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji se zbog povrede jednog od članova ansambla pomjera za četvrtak 20. avgust.

U subotu, 01. avgusta planiran je koncert duvačkog tria kojeg čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot)".

Ovaj koncert istaknutih duvača, članova Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održaće se u Crkvi sv. Duha, sa limitiranim brojem publike koji je dozvoljen mjerama NKTa, uz direktan prenos na društvenoj mreži Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala, navedeno je u saopštenju. 

Segment Pjaca od džeza planiran je za u nedjelju 02. avgusta u Kotoru na Pjaci od Kina, kada će nastupapiti Baltazar Trio kojeg čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupa sa početkom u 22h.

"Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara, sa prvim zracima sunca budio", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR