23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradsko pozorište: Počele probe za veliku istorijsku slikovnicu

Kultura

Comments 1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Gradsko pozorište: Počele probe za veliku istorijsku slikovnicu

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama velike istorijske slikovnice radnog naziva "Mali i veliki zajedno u grad” u režiji Ferida Karajice, a po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković.

Performans će biti izveden na pet punktova Glavnog grada 3. i 4. oktobra sa u 12h.

Djeca, i njihovi roditelji upoznaće se sa znamenitim ličnostima iz crnogorske istorije Ivanom Crnojevićem, Njegošem, Kraljem Nikolom, Blažom Jovanovićem i Draganom Radulovićem, kroz jedan interesantan dramski narativ i strukturu sastavljenu od dijaloga, interakcije, scenskog pokreta, koreopgrafije i muzike, uz veselu i edikativnu atmosferu.

Projekat je realizovan u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

"Tako će četrnaest studenata imati priliku da rade sa velikim lutkama od po tri metra i da steknu iskustvo u uličnom teatru, što je na ovim prostorima veoma rijetko, a mnogima od njih ovo će biti prvi profesionalni angažman. Ovim projektom nastavljamo teatarsku politiku angažovanja mladih domaćih autora. Pored studenata u performansu će učestvovati i glumac Gradskog pozorišta Podgorica Davor Dragojević.

Probe se održavaju uz strogo poštovanje mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo i Instituta za javno zdravlje", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ivana

Konacno.. Bravo za gradsko pozoriste!