11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradsko pozorište: Počele probe za veliku istorijsku slikovnicu

Kultura

Comments 1

Gradsko pozorište: Počele probe za veliku istorijsku slikovnicu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama velike istorijske slikovnice radnog naziva "Mali i veliki zajedno u grad” u režiji Ferida Karajice, a po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković.

Performans će biti izveden na pet punktova Glavnog grada 3. i 4. oktobra sa u 12h.

Djeca, i njihovi roditelji upoznaće se sa znamenitim ličnostima iz crnogorske istorije Ivanom Crnojevićem, Njegošem, Kraljem Nikolom, Blažom Jovanovićem i Draganom Radulovićem, kroz jedan interesantan dramski narativ i strukturu sastavljenu od dijaloga, interakcije, scenskog pokreta, koreopgrafije i muzike, uz veselu i edikativnu atmosferu.

Projekat je realizovan u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

"Tako će četrnaest studenata imati priliku da rade sa velikim lutkama od po tri metra i da steknu iskustvo u uličnom teatru, što je na ovim prostorima veoma rijetko, a mnogima od njih ovo će biti prvi profesionalni angažman. Ovim projektom nastavljamo teatarsku politiku angažovanja mladih domaćih autora. Pored studenata u performansu će učestvovati i glumac Gradskog pozorišta Podgorica Davor Dragojević.

Probe se održavaju uz strogo poštovanje mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo i Instituta za javno zdravlje", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ivana

Konacno.. Bravo za gradsko pozoriste!