1 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CNP otvara novu sezonu premijerom predstave ''Smrt i njeni hirovi''

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

CNP otvara novu sezonu premijerom predstave ''Smrt i njeni hirovi''

Nova pozorišna sezona u Crnogorskom narodnom pozorištu 2020/2021 počeće 15. oktobra premijernim izvođenjem predstave „Smrt i njeni hirovi“ Žozea Saramaga, u režiji Lidije Dedović na Sceni Studio, navodi se u saopštenju CNP-a.

Nakon premijere, predstava će reprizno biti izvedena 16, 19, 20. i 21. oktobra.

Pored nove predstave, u oktobru će na Sceni Studio biti izvedena i predstava „Smrt i djevojka“ Ariela Dorfmana, u režiji Gorana Bulajića, 26. i 27. oktobra.

Adaptaciju romana „Smrt i njeni hirovi“ potpisuje Kata Đarmati, dramaturškinja je Stela Mišković, kompozitorka Irena Popović Dragović, scenograf Branko Hojnik, asistentkinja scenografa Andreja Rondović, kostimografkinja Lina Leković, scenski pokret potpisuje Gregor Luštek, lektorka je Jelena Šušanj, asistenti režije Anđelka Nenezić i Milena Šibalić, izvršna producentkinja Nela Otašević.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Julija Milačić Petrović Njegoš, Jadranka Mamić, Nikola Perišić, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Irena Popović Dragović, Mladen Nikčević i Predrag Pavićević.

Izvođenje predstava u Crnogorskom narodnom pozorištu će biti realizovano u skladu sa mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, u cilju zaštite zdravlja glumaca, svih zaposlenih i naše publike.

Mjere predviđaju i ograničen broj mjesta, zbog čega publici preporučujemo da ulaznice kupuju putem online platforme postavljene na zvaničnom sajtu Pozorišta www.cnp.me, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR