7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donacije Narodnog muzeja ustanovama kulture na sjeveru Crne Gore

Kultura

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Donacije Narodnog muzeja ustanovama kulture na sjeveru Crne Gore

Narodni muzej Crne Gore nastavlja akciju doniranja svojih izdanja - monografija, monografskih kataloga, knjiga i publikacija ustanovama kulture u opštinama na sjeveru Crne Gore.

"Narednih dana biće uručena vrijedna izdanja Polimskom muzeju u Beranama, Muzeju Bijelo Polje, Zavičajnom muzeju Pljevlja, Gradskoj biblioteci i Biblioteci bošnjačkog savjeta u Rožajama, Centru za kulturu Žabljak, Centru za kulturu "Nenad Rakočević" Mojkovac i Centru za kulturu Kolašin", navodi se u saopštenju Narodnog muzeja.

Direktorica Anastazija Miranović istakla je da Narodni muzej u okviru obavljanja svoje edukativno-kulturološke misije poklanja značajna profilisana izdanja iz crnogorske kulturne baštine i umjetnosti srodnim institucijama kulture i obrazovanja širom Crne Gore, i iskazala zadovoljstvo donacijom više desetina izdanja koja su namijenjena ustanovama na sjeveru Crne Gore.

Tokom ove sedmice, izdanjima Narodnog muzeja biće obogaćen i fond Gradske biblioteke u Kotoru. Narodni muzej je od početka sprovođenja ove aktivnosti donirao svoja izdanja mnogim obrazovnim i ustanovama kulture: Fakultetu likovnih umjetnosti sa Cetinja, Srednjoj likovnoj školi "Petar Lubarda", Kulturnom centru Bar, osnovnim školama „Jugoslavija“ iz Bara, "Pavle Rovinski" i "Marko Miljanov" iz Podgorice i dr.", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR