6 °

max 9 ° / min 2 °

Srijeda

02.12.

9° / 2°

Četvrtak

03.12.

11° / 6°

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 9°

Utorak

08.12.

11° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Narodni muzej donirao knjige Gradskoj biblioteci Kotora

Kultura

Comments 0

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Narodni muzej donirao knjige Gradskoj biblioteci Kotora

Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, dr Anastazija Miranović, uručila je danas Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor preko 100 naslova - monografija, monografskih kataloga, knjiga i publikacija u izdanju NMCG. Ona je, kako su saopštili iz NMCG, tom prilikom istakla da Narodni muzej u okviru obavljanja svoje edukativno-kulturološke misije poklanja značajna profilisana izdanja iz crnogorske kulturne baštine i umjetnosti srodnim institucijama kulture i obrazovanja širom Crne Gore.

"Akciju smo započeli prošle godine i uspješno je sprovodimo i ove. Drago mi je što smo u prilici da, i pored teških kovid vremena koja nas sprječavaju da se međusobno družimo, dođemo u Kotor i poklonimo knjige. Nadam se da će Kotorani uživati čitajući monografije o našim najpoznatijim likovnim umjetnicima i njihovim djelima, ali i vrijedna izdanja iz kulturne baštine i uopšte umjetnosti i kulture Crne Gore", kazala je Miranović.

Bibliotekarska savjetnica u Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor, Jasmina Bajo, zahvalila je direktorici Narodnog muzeja Crne Gore koja je, kako je istakla, vrijednom donacijom obogatila zbirku kotorske biblioteke.

"Koliko je ova donacija vrijedna dokazuje i njen broj jer naša zbirka broji preko 500 naslova, a danas smo dobili preko 100 naslova vrijednih publikacija koje su veoma značajne za kulturnu baštinu i istoriju umjetnosti Crne Gore", kazala je Bajo i pozvala Kotorane da koriste knjige iz fonda biblioteke.

Narodni muzej Crne Gore ima bogatu izdavačku djelatnost, a samo tokom prošle godine izdao je 19 publikacija.

Poklon Gradskoj biblioteci Kotora nastavak je akcije doniranja izdanja Narodnog muzeja obrazovnim i ustanovama kulture u Crnoj Gori, među kojima su: Fakultet likovnih umjetnosti sa Cetinja, Sredna likovna škola "Petar Lubarda", Kulturni centar Bar, osnovne škole „Jugoslavija“ iz Bara, "Pavle Rovinski" i "Marko Miljanov" iz Podgorice, dok se ovih dana nastavlja akcija doniranja publikacija ustanovama kulture na sjeveru Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR