10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Program FLUID dizajn foruma za danas i sjutra - registrujte se i učestvujte

Kultura

Comments 0

Program FLUID dizajn foruma za danas i sjutra - registrujte se i učestvujte

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Program FLUID dizajn foruma danas je počeo u 17 sati predstavljanjem istaknutog industrijskog dizajnera Zorana Jedrejčića čiji su radovi izlagani u muzejima MAK Wien, ICA Boston i MoMA NY.

"U nastavku programa u 18 časova predstaviće se grafički dizajner i umjetnik Andro Giunio. Nakon kratke pauze, u 19 časova dizajner i kreativni direktor agencije DAA Montenegro Nikola Radonjić Bada govoriće o djelovanju unutar lokalne kreativne scene i šta u tom kontekstu znači „biti drugačiji“.

U petak 4. decembra u 19 časova biće predstavljeni dobitnici nagrada na prošlogodišnjem regionalnom konkursu za nagradu FLUID - Regional Poster Award for Young Designers 2019 - Lana Bulatović, Petar Stošić i Stella Dujmušić. U 19:15h biće organizovana prezentacija studentskih radionica. FLUID Worskshops je programski segment Foruma u okviru kojeg ove godine učestvuje više od šezdeset studenata iz Crne Gore i regiona.

Ovogodišnje izdanje Foruma održava se online, od 1. do 6. decembra, posredstvom Zoom platforme i zainteresovana šira publika može pratiti program putem direktnog prenosa na You Tube kanalu Flux Montenegro i Facebook stranici FLUID dizajn forum  

Svako izdanje FLUID dizajn foruma ima okvirnu temu koja definiše sadržaj programa usmjeravajući ga ka povezivanju stručnih umjetničkih praksi sa javnim interesom zajednice. Ovogodišnje izdanje Foruma preispituje etičke dileme u savremenim dizajnerskim praksama.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, a izvršni producent je MAS Trade Cetinje. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Univerzitet Crne Gore. Ovogodišnji Forum se organizuje u partnerstvu sa NVO FLUX, DAA Montenegro i Arhitektonskim fakultetom Podgorica", piše u saopštenju organizatora.

Svi zainteresovani mogu da se registruju za učešće na FLUID dizajn forumu #08/2020 tako što ćete se priključiti FLUID Slack zajednici putem linka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR