8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski filmski projekti selektovani za MIDPOINT Feature Launch 2021

Kultura

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski filmski projekti selektovani za MIDPOINT Feature Launch 2021

Čak dva crnogorska filmska projekta selektovana su za ovogodišnje izdanje programa MIDPOINT Feature Launch 2021, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje.

Među devet selektovanih projekata našli su se projekti iz Crne Gore – „Braća“, reditelja Bojana Stijovića, scenariste Stefana Boškovića i producenta Veliše Popovića, kao i projekat „Bez rikverca“, reditelja Branislava Milatovića, scenariste Mila Masoničića i producenta Miljana Vučelića. Oba selektovana filmska projekta su tokom prošle godine podržana u kategoriji razvoja projekta od strane Filmskog centra Crne Gore.

MIDPOINT Feature Launch je jedna od najznačajnijih radionica za razvoj projekata u Evropi. MIDPOINT Feature Launch 2021 sastoji se iz četiri modula – tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura.

Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West.

Devet selektovanih igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije.

Takođe, u okviru MIDPOINT programa se organizuje se obuka za skript konsultante, pa su selektovana tri učesnika koji će se specijalizovati za profesionalne konsultante za rad na scenariju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR