15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preminula Mira Furlan: Poznat uzrok smrti?

Kultura

Comments 2

Preminula Mira Furlan: Poznat uzrok smrti?

Izvor: večernji list

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom Tviter nalogu.

Kako prenosi Variety, glumica je preminula u srijedu 20. januara.

Mira je rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živjela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije Vavilon 5 u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vrijeme imala probleme sa zdravljem.

“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i vjerujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podijeliti sa univerzumom”, napisao je Strazinski.

Kako mediji saznaju od izvora bliskih porodici, Mira Furlan je već duže bila zaražena virusom Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog bolesti je posljednjih nekoliko mjeseci provela u teškom stanju boreći se za život.

Iako joj je u bolnici u SAD pružena najbolja moguća ljekarska njega, bolest je, nažalost, bila jača, piše Večernji list.

Bolest ili groznicu Zapadnog Nila uzrokuje virus Zapadnog Nila (VZN) koji se u prirodi održava u ciklusu između komaraca i ptica koje su primarni rezervoari virusa. Virus se prenosi na ljude, kopitare i druge sisare ubodom zaraženog komarca (vektora), ali se ne prenosi sa čovjeka na čovjeka.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Spavaj mirno Ljepoto poroka.Velika umetnice,počivaj u miru!

Sol143

Putuj mirno velika zvijezdo. Tvoje mjesto je na Nebu a ne u ovom neljudskom i odvratnom okruženju koje te je istjeralo iz tvoje zemlje ali nikada iz naših srca. Želim ti da sada budeš sretna kada više ne nosiš teret tuge. Hvala ti beskrajno na godinama koje su oplemenile naš život i vrijeme.