13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović porodici Balašević: Crna Gora će vam uvijek biti domovina

Kultura

Comments 4

Đukanović porodici Balašević: Crna Gora će vam uvijek biti domovina

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Đorđa Balaševića njegovoj porodici.

„Iskreno me ražalostila vijest o iznenadnoj smrti vašeg dragog supruga i roditelja Đorđa Balaševića, velikog čovjeka i univerzalnog umjetnika, koji je obilježio i uljepšao jednu epohu.

Ja sam ostao bez pouzdanog prijatelja, a Crna Gora bez svog cijenjenog poštovaoca. Njegovo poetsko i muzičko djelo sve generacije širom bivše Jugoslavije smatrale su i smatraju svojim. Uz Đorđev neprevaziđeni šarm i neponovljivi duh i njegove pjesme, koje su bile sastavni dio svih naših radosti, lakše smo podnosili i zajedničke izazove i nesreće koje su nas zadesile. Zato danas s vama zajedno tuguju Podgorica, Cetinje, Zagreb, Split, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Skoplje i mnogi drugi gradovi, jednako kao i Novi Sad, dok vodeći svjetski mediji obavještavaju o njegovoj smrti.

Od nestanka Jugoslavije nijedna ličnost nije svojim odlaskom tako pobudila i povezala ono najbolje i najplemenitije među ljudima na nekadašnjim zajedničkim prostorima. Pjevajući sa zebnjom i kroz suze i ''Samo da rata ne bude'', njegovu pjesmu koja izgleda postade evergrin.

Pamtiću Đorđa po mnogo čemu dobrom, i kao prijatelja koji mi je prije petnaest godina uputio jedno od najljepših, najsadržajnijih i najdražih pisama koje sam ikada dobio, otvoreno pismo koje nažalost nimalo nije izgubilo na aktuelnosti, kakvo bi i danas dobrodošlo s tih strana. Potpisano i imenima Alekse, Jelene, Jovane i Olje, uz napomenu da jedino u životu nije bio stranac u Crnoj Gori.

I nije, kao što će i vama, u znak poštovanja prema Đorđu, Crna Gora uvijek biti domovina.

Molim vas da u ime građana Crne Gore, u moje i u ime moje porodice, primite izraze najdubljeg saučešća.“

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Ctrl

Tako je Predsjednice.Sto se tice Djordja Balasevica bio je veliki covjek i umjetnik.Neka pociva u miru.I vrata CG su uvijek otvorena za ljude kao sto je bio on i za njegovu porodicu naravno.

Zarko

Velikom čovjeku od velikog predsjednika...