6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti Muzičke akademije UCG sa istaknutim imenima klasične muzike: Razgovori s umjetnikom

Kultura

Comments 0

Studenti Muzičke akademije UCG sa istaknutim imenima klasične muzike: Razgovori s umjetnikom

Autor: Antena M

  • Viber

Muzička akademija Univerziteta Crne Gore organizovala je za svoje studente ciklus interaktivnih predavanja „Razgovor s umjetnikom“, putem Zoom aplikacije, u okviru koje će imati priliku da ostvare kontakt sa istaknutim ličnostima iz svijeta klasične muzike, saopšteno je sa Univerziteta.

"Inicijator i moderator ovih događaja Danijel Cerović, vanredni profesor Muzičke akademije UCG, kazao je da će studenti kroz razgovor sa umjetnicima moći da se upoznaju sa karijerama istaknutih umjetnika, motivaciji, svakodnevnom rutinom vježbanja, odabiru repertoara i iskustvima u izgradnji muzičkog puta te da usvoje njihova znanja stečena iskustvom u koncertnim dvoranama svijeta", navodi se u saopštenju.

Kako navode, prvi gost ciklusa „Razgovor s umjetnikom“ bio je Mak Grgić,  gitarista sa sa međunarodnom koncertnom karijerom koji živi u Los Anđelesu, predavač na Mount Saint Mary's Univerzitetu u SAD-u i umjetnički direktor Zagreb Guitar Festivala.

"Već 12. marta 2021. godine, studenti će imati priliku da  razgovaraju sa drugim gostom, profesoricom harmonike Belmom Šarančić-Nahodović, sa Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Nagrađivana je kao muzičar na mnogobrojnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Pored angažmana na Univerzitetu u Sarajevu, predavač je po pozivu na muzičkim akademijama univerziteta u Vilniusu (Litvanija), Kopenhagenu (Danska), Amsterdamu (Holandija) i Trstu (Italija), gdje pored majstorskih radionica sa studentima održava i predavanja iz oblasti Alexander tehnike u akordeonizmu.

Tema njenog predavanja će biti "Metode psihofizičke reedukacije u cilju poboljšanja muzičkog izvođaštva", a nakon uvodnog izlaganja studenti i profesori će postavljati pitanja", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR