11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jeleni Laban prva nagrada na takmičenju u Rusiji

Kultura

Comments 0

Jeleni Laban prva nagrada na takmičenju u Rusiji

Autor: Milica Lipovac

  • Viber

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore (FDU UCG) Jelena Laban, osvojila je prvu nagradu na šestom Međunarodnom muzičkom takmičenju u Rusiji.

Zbog mjera koje su na snazi, takmičenje pod nazivom "Ljepota i harmonija umjetnosti" održano je onlajn, od 27. februara do 3. marta ove godine, slanjem video snimaka.

Kao magistrantkinja glume, u klasi profesora Branislava Mićunovića, Jelena je nastupila u nominaciji: “Glas glumca - umjetnost pjevanja”; starosne dobi od 19-25 godina. Izvodila je solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikla, uz klavirsku pratnju profesora sa Muzičke akademije - Alekseja Molčanova, a pod mentorstvom operske umjetnice Sare Vujošević Jovanović. 

Laban za Antenu M govori da su kompozicije koje je izvela dio njenog ispitnog repertoara za izborni predmet Glas i da pripreme nisu bile toliko otežane, s obzirom na to da su rađene uživo uz poštovanje svih propisanih mjera.

Ona kaže da joj je na takmičenju najviše pomogla mentorka Sara Vujošević Jovanović.

„Profesorica i, na ovom takmičenju, mentorka Sara Vujošević Jovanović mi je predložila učešće na ovom takmičenju, ohrabrila me i vrijedno, predano i strpljivo pomagala u pripremama. Jako sam joj zahvalna!“, izjavila je Laban.

Ona je rekla kako bi više voljela, da je imala priliku, da ode u Rusiju i nastupa uživo.

„Svaki put kada sam imala priliku da otputujem van naše zemlje da igram predstave ili radim sa novim ljudima imala sam dragocjena iskustva. Žao mi je što nam pandemija to onemogućava, jer mislim da takvim iskustvima čovjek stiče nove poglede na život i ljude uopšte“, istakla je Laban.

Ono što se očekuje jeste da će organizacija uručenja nagrade i gala koncert pobjednika u svim nominacijama biti uživo, u septembru ove godine, u Sočiju, gdje će Jelena još jednom predstavljati FDU i UCG.

Upitana na koja još takmičenja i festivale bi voljela da ide, rekla je da se ovo takmičenje iznenada pojavilo kao opcija.

„Inače se ne bih prijavila, niti sam razmatrala tu mogućnost. Nisam pretjerano takmičarskog duha, ali bih voljela da vidim i probam nešto novo. Svakako ću uzeti u obzir i sljedeće prilike ovog tipa u budućnosti“, izjavila je Laban.

Jelena se trenutno bavi zadacima sa Akademije.

„Kako je već svima poznato, igranje predstava je uglavnom onemogućeno, ali se nadam da ćemo u bližem narednom periodu moći da ponovo zaigramo. Svjesna sam da je to teško ostvarivo, ali ne vjerujem da trenutno glumcu ostaje puno toga osim nadanja, barem što se pozorišta tiče“, zaključila je Laban.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR