Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvojezično izdanje “Gorskog vijenca” objavljeno u Sloveniji

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Dvojezično izdanje “Gorskog vijenca” objavljeno u Sloveniji

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Dvojezično izdanje “Gorskog vijenca”, na slovenačkom i crnogorskom jeziku, objavljeno je u izdanju slovenačkog Zavoda za izdavačku djelatnost “Beletrina”.

.

Iz ove izdavačke kuće posebno su istakli da se “novi prevod, povjeren uvaženom slovenačkom književniku, istoričaru umjetnosti i prevodiocu Miklavžu Komelju, fokusira na neposrednost Njegoševog književnog izraza, istovremeno postižući efekat modernog, živog jezika, ali sa arhaičnim i lokalnim tuđicama, koje Njegoš svjesno koristi u originalu.”

Dvojezično izdanje najavljeno je u septembru 2019. kada su, u okviru manifestacije “Dani Crne Gore u Ljubljani”, tadašnji ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović i direktor slovenačkog Zavoda za izdavačku djelatnost “Beletrina” Mitja Čander, u Ambasadi Crne Gore u Ljubljani, potpisali Ugovor, sa planom objave u prvoj polovini 2021. godine.

Iz Beletrine su saopštili da je knjiga objavljena uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, te se, u ovom izdanju, posebno zahvaljuju na saradnji i podršci Ambasadi Crne Gore u Ljubljani i počasnom konzulu Crne Gore u Republici Sloveniji Vojislavu Kovaču.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR