15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gosti tribine “Podgoričke priče” Srđan Bulatović i Darko Nikčević

Kultura

Comments 0

Gosti tribine “Podgoričke priče” Srđan Bulatović i Darko Nikčević

Autor: Antena M

  • Viber

Poznati crnogorski gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević biće gosti tribine “Podgoričke priče”, koju je prošlog mjeseca pokrenuo dramski program KIC-a.

Veče će biti organizovano u utorak 22. juna u sali Dodest, sa početkom 20 sati.

QKIC „Budo Tomović“ će sa zadovoljstvom ugostiti ova dva vrhunska umjetnika i stvaraoca koji će nam u „Podgoričkim pričama“, uz moderatora Vanju Kovačevića, otkriti dio onoga što ne znamo o njima, i privatno i profesionalno, a saznaćemo koje su to njihove najljepše slike Podgorice iz djetinjstva, rane mladosti, omiljena mjesta, ljudi, kolege, ali i aktuelnosti.

Podsjetimo da je nedavno Naxos Records, jedna od tri najprestižnije izdavačke kuće za klasičnu muziku u svijetu, objavila nekoliko njihovih CD-ova na kojima su se našle kompozicije različitih stilova sviranja i sa različitih prostora, a opet objedinjene i povezane u prvom redu Crnom Gorom, prostorom za koji su umjetnici čvrsto vezani i iz kojeg crpe inspiraciju.

Više od četvrt vijeka Srđan Bulatović i Darko Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove. Njihova muzika iznova oživljava slovenske melodije, atmosferu Mediterana i Bliskog istoka. A kad imate sve to na jednom CD-u nema nikakve sumnje da su se pred vama našli virtuozi", navodi se u saopštenju KIC-a.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR