15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Objavljena pjesma Ponoć Željka Joksimovića iz filma Toma

Izvor: Cineplexx

Kultura

Tag Video
Comments 0

Objavljena pjesma Ponoć Željka Joksimovića iz filma Toma

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Pjesmu „Ponoć“, koja svima zvuči poznato, a niko ne zna gdje da je pronađe, ljudi sada mogu slobodno i do mile volje da slušaju jer je tačno u ponoć objavljena na „Jutjubu“. Njen autor Željko Joksimović kaže da je ona omaž velikanima jugoslovenske muzike.

„Negdje na početku snimanja, Bjelogrlić mi je tražio da napišem pjesmu, odnosno duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili.

Tražio je da zvuči onako ‘staro', a da bude novo i da naravno bude hit“, objašnjava kompozitor i producent filma Toma, Željko Joksimović, kako je nastala magična pjesma Ponoć, koja je simbolično objavljena tačno u ponoć na Jutjub kanalu „Minakord“ produkcije.

Iako je publika mogla da čuje samo djelove ove pjesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedjeljama vlada veliko interesovanje za numeru koja „svima zvuči poznato, a ne mogu nigdje da je pronađu“.

„Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je pao u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata usred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pjesmu, baš onako kako verujem da bi je donio i sam Toma“, prisjetio se Joksimović.

Žao mu je, kaže, što Tozovac nije sad sa nama da čuje ovu pjesmu i da uživa u filmu.

„Želim da vjerujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umjetnicima poput Tome i Tozovca, koji su nas zadužili svojom umjetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku“, istakao je Joksimović.

Pjesmu Ponoć komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst, dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma zakazana je za 16. septembar u Sineplexxu Delta Siti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR