13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprkos svemu, u poneđeljak na Džada Fest

Kultura

Comments 0

Uprkos svemu, u poneđeljak na Džada Fest

Autor: AntenaM

  • Viber

Šesto izdanje “Džada Film Fest-a” “Uprkos svemu”, biće održano od 27. do 29. septembra u Njegoševoj ulici, ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnje izdanje festivala će biti u nešto drugačijem ruhu. Festival će trajati tri dana na jednoj lokaciji. Broj posjetilaca je ograničen na 50, ulaz je BESPLATAN za sve projekcije, uz prethodno ispunjen jedan od uslova propisanih mjerama Vlade Crne Gore, navode organizatori.

‘’No, “uprkos svemu” uspjeli smo da sačuvamo dušu festivala i da ponovo zajedno uživamo u sedmoj umjetnosti, što vjerujemo da je jako važno za duhovno i kulturno uzdizanje u ovim nepredvidim vremenima’’, dodaju u saopštenju.

Šesto izdanje festivala, posvećeno debitantskim ostvarenjima, publici će predstaviti četiri naslova koja će ispričati priču o ljudskim sudbinama, drami ljudske egzistencije, životnim odlukama, o borbama sa samim sobom, i podsjetiti nas da u svijetu koji nas je zatekao, uprkos svemu dešava se život.

Prvog dana, ujedno posvećenom francuskom filmu, a pod pokroviteljstvom Francuskog Instituta, festival će otvoriti film “Jadnici”, mladog francuskog reditelja Ladj Ly-a. Ovo debitanstko ostvarenje dobilo je gotovo sve nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, uključujući Cannes Jury Prize 2019. dok je 2020. bio nominovan za nagradu Oskar za najbolji film van engleskog govornog područja. Iste večeri, publika će se prisjetiti maestralne “Delikatesne radnje” čiju režiju potpisuju Žan PjerŽenet i Mark Karo.

Druge večeri festivala publici će se predstaviti mlada rediteljka Maša Nešković debitantskim filmom “Asimetrija”. Film se prije svega bavi emocijama i transformacijom ljubavnih odnosa tokom vremena. Trećeg dana, na zatvaranju festivala, publika će imati priliku da pogleda film “Živ čovek”, reditelja Olega Novkovića, sa Nikola Đuričkom u glavnoj ulozi.

“Živ čovek” je duhovita priča o jednoj funkcionalno-disfunkcionalnoj porodici Igora Đelića Đele koga tumači Nikola Đuričko. Džada Film Fest održava se pod pokroviteljstvom Glavnog grad Podgorica, Sekretarijata za kulturu i sport, te uz veliku podršku Francuskog instituta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR