26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Decembarska umjetnička scena: Pedeset događaja u Glavnom gradu

Izvor: Muzeji i galerije Podgorice

Kultura

Comments 0

Decembarska umjetnička scena: Pedeset događaja u Glavnom gradu

Izvor: Gradska TV

Autor: Antena M

  • Viber

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada ove godine organizuje 29. izdanje Decembarske umjetničke scene DEUS.

"Cilj festivala je da iz regiona i iz našeg grada predstavi najbolje programe iz nekoliko oblasti: književne, umjetničke pozorišne i likovne", kazala je sekretarka za kulturu i sport Ana Medigović.

Festival će, kako je kazala, početi prvog decembra premijernim izvođenjem dokumentarnog filma u čast Gradske biblioteke – jedne od najstarijih institucija kulture u glavnom gradu, koja ove godine slavi 140 godina postojanja.

”Tim povodom ćemo prikazati film crnogorskog reditelja Momira Matovića. Svečano otvaranje će biti 1. decembra u 20 časova. Tokom decembra nas očekuje 50 programa. Iako je epidemijska situacija takva kakva jeste, naučili smo da funkcionišemo u ovakvim okolnostima”, kazala je Medigović.

Pozorišna revija u saradnji sa producentskom kućom Beoart, koja je bila planirana za april 2020., ali je zbog pandemije bila neizvodljiva, biće upriličena od drugog do petog decembra.

“Mislim da je pozorište najviše propatilo tokom pandemije. Uz poštovanje mjera uspjeli smo da organizujemo četiri predstave eminentnih reditelja i glumaca iz regiona”, istakla je Medigović.

Trećeg decembra će, najavljuje, u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom otvoriti izložbu koja će govotiti o našoj flori i fauni.

Dodaje da je muzički program ove godine je namjerno izostavljen te da se nada da će, ukoliko mjere dozvole, biti izveden u toku novogodišnjeg pazara.

“Sekretarijat za kulturu će organizovati i akciju dodjele 50 besplatnih karata. U odnosu na dosadašnji koncept Deusa imamo novinu – segment za najmlađe. Ove subote će biti organizovana radionica pravljenja novogodišnjih nakita”, kazala je Medigović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR