9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gitarista Vladan Vučković predstavio album Paralele

Izvor: Vladan Vučković

Kultura

Tag Video
Comments 0

Gitarista Vladan Vučković predstavio album Paralele

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Objavljivanjem novog albuma Paralele na svom Youtube kanalu gitarista Vladan Vučković - Paja predstavio je više od 30 autorskih vokalnih kompozicija.

Prvu od njih, U POTKROVLJU HRABROSTI pogledajte na našem portalu.

U izjavi za Antenu M svestrani muzičar Vladan Vučković kaže da albumom PARALELE predstavljava paralelne muzičke tokove, koji prožimaju njegovo stvaralaštvo.

"Pandemija koronavirusa donijela je veoma specifičan period za muzičare, jednu od profesija koja direktno zavisi od mogućnosti da se ljudi okupljaju.

Koncertne aktivnosti su tokom pandemije gotovo potpuno zamrle i mnogi od muzičara, širom planete, usmjerili su se ka studijskom radu, na koji korona nije imala skoro nikakav suštinski uticaj. Rad u studiju je asketski po svojoj prirodi i podrazumijeva izolaciju od spoljnjeg svijeta. I prije, i tokom, i posle pandemije.

Situacija u kojoj se svijet našao je mnoga svjetla pogasila, ali je neka upalila. Dvogodišnje koncertno zatišje, dalo mi je priliku za kontinuirane muzičke osvrte i sagledavanja za koja ne bih imao vremena u redovnim životnim uslovima. Podsjetio sam se svojih brojnih vokalnih kompozicija komponovanih paralelno sa instrumentalnom muzikom, kojoj sam kao autor dominantno posvećen. Čini mi se da sam sam sebi otkrio paralelne muzičke svjetove koji prožimaju moje stvaralaštvo. Paralele su ključna riječ ovog albuma", navodi Vučković za naš portal.

"Ne prestajući sa stvaranjem instrumentalne muzike, doveo sam svoje vokalne kompozicije u red, odjenuo u novo ruho, neke od njih doradio. Većinu tekstova sam pisao sam, ali imao sam i nekoliko sjajnih saradnika, tekstopisaca. Na ovaj način pripremio sam vokalne muzičke paralele za predstavljanje u sopstvenom izvođenju, što mi je bilo vrlo zabavno. Neke od kompozicija izvešće i drugi pjevači i pjevačice, ali da ne otkrivamo sve unaprijed", dodaje on.

Više od 30 numera predstaviće na svom Youtube kanalu, a uveliko se ugovaraju nastupi širom svijeta 

Za sve njih u pripremi su, kaže, i odgovarajući spotovi.

"Biće i nekih instrumentalnih verzija ovih kompozicija. Iskreno se nadam da se pandemiji nazire kraj. Tome svjedoči i postepeno buđenje koncertnih aktivnosti. Nastupio sam kao član Novosadskog big bend-a na mini italijanskoj turneji, na četiri koncerta tokom januara i februara ove godine. U najavi su novi koncerti Zdravka Čolića, u čijem sam pratećem orkestru, a dobijam i pozive za koncertno izvođenje svoje instrumentalne muzike. Svakako, vrijeme iza nas iskoristio sam na način da kada se sve vrati u normalne tokove i kada počnu redovni koncerti, paralelno sa njima mogu da predstavim i rezultate svog studijskog rada tokom pandemije", ističe Vučković.

Ponovo će paralele biti ključna riječ, sa ponosom kaže ovaj umjetnik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR