14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana komemoracija povodom smrti Gojka Burzanovića

Izvor: Đorđije Cmiljanić

Kultura

Comments 0

Održana komemoracija povodom smrti Gojka Burzanovića

Izvor: CNP

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Posljednji aplauzi glumcu Gojku Burzanoviću upućeni su na današnjoj komemoraciji u njegovoj matičnoj kući, Crnogorskom narodnom pozorištu.

Od Gojka su se oprostile brojne kolege i kolegenice s kojima je sarađivao tokom svoje četiri decenije godina duge i uspješne karijere.

Direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Marko Baćović je kazao da je Gojkov gubitak nenadoknadiv.

“Ono čime nas je Gojko očarao je bilo je njegovo davanje sceni do kraja i bez ostatka. Njegova gluma bila je njegovo izražavanje suštine života onako kako to iznose pjesnici. Svojom energijom i iskrenošću bi ispunio čitavu scenu, i zato je neponovljiv i nezamjenljiv. Praznina koju je ostavio za sobom nenadoknadiva, ali će biti izazov i inspiracija za buduće mlade glumce i glumice da pokušaju da ispune scenu onako kako je Gojko to radio – iskreno, duboko i snažno” – rekao je Baćović.

Glumica Olivera Vuković je kazala da je imala čast da poznaje Gojka punih 50 godina.

“Prije pola vijeka nas dvoje smo zajedno na Akademiji u Sarajevu u ovom našem poslu krenuli u nešto nepoznato, nepredvidivo, trudili se da iskujemo zanat i to nam je, na sreću pošlo za rukom. Gojko je kao student bio naša zaštita, uvijek na prvim linijama fronta kada nekome treba pomoći, čovjek velikog dječijeg srca i duše” – kazala je Vuković.

“Ono što želim istaći, pored već rečenog o specifičnom talentu i scenskom izrazu, serioznosti, disciplini i koncentraciji prema pozorišnom činu, jeste Gojkova nenametljiva priroda, kolegijalnost, vaspitanje, optimizam i časni odnos prema kolegama i drugim saradnicima.. Potreba za druženjem i blaga melanholija u uvijek nasmijanim očima koje su otkrivale njegovu u isto vrijeme radosnu i sjetnu dušu svojstvenu dobrim ljudima. Bio je miljenik mladih glumaca sa kojima je komunicirao svojim vrcavim duhom, poništavajući svoje godine života i iskustva sa željom da im se približi kao svojoj đeci, očinski ohrabri i nasmije…” Ovim riječima od Gojka Burzanovića se oprostio njegov kolega, glumac Slobodan Marunović.

Gojko Burzanović preminuo je 10.05.2022. u 72. godini. Bio je član ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta više od 40 godina, a status doživotnog člana stekao je 2021.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR