10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
The Rolling Stones danas slave 60 godina

Izvor: Naslovna fotografija biografije

Kultura

Comments 0

The Rolling Stones danas slave 60 godina

Izvor: Jutarnji list

Autor: Mia Zeković

  • Viber

12. jula 1962. grupa The Rolling Stones održala svoj prvi koncert, i taj datum se slavi kao rođendan Stonesa. Točno na 60. rođendan Rockmark predstavlja Doba Rolling Stonesa: biografiju najvećeg rock benda na svijetu.

Nova biografija, "Doba Rolling Stonesa. Biografija najvećeg benda na svijetu" koju je izdao Rockmark obilježava 60. godišnjicu benda čija je priča jednako uzbudljiva kao i njihove pjesme.

Lesley-Ann Jones, autorka hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige Ko je ubio Johna Lennona?, detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend: što su dobili, što izgubili, a koga i što žrtvovali?

Dotičući se svih ključnih događaja iz istorije Rolling Stonesa (smrt Briana Jonesa, Altamont, racija u Redlandsu...), velikih ljubavi (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull...) kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja: može li umjetnik zaista biti otuđen od svoje umjetnosti? Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

Nova, ažurirana i aktuelna biografija Rolling Stonesa prati ovaj kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na "Kamenju", ali ono se i dalje kotrlja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR