11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Festival Naša radost u subotu u KIC-u

Izvor: PG Biro

Kultura

Tag Video
Comments 0

Festival Naša radost u subotu u KIC-u

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni festival dječje pjesme „Naša radost“, koji 37. put okuplja veliki broj djece, a uz čije hitove odrastaju brojne generacije, biće održan u subotu 26. novembra, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ sa početkom u 17h, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Direktor festivala Aleksandar Milošević najavio je da je ovo idealna prilika da se mališani predstave novim pjesmama, ali i lijep povod za druženje i povezivanje djece iz regiona.    

„Ove godine smo 37. put zaredom zajedno ovim povodom, na veliku čast nama koji smo organizatori festivala, a u cilju propagiranja kvalitetne i prave dječije muzike. Kao što ste svjedoci, festivali više nijesu samo muzički, oni se sve više i gledaju.

Tako da to posebno baštinimo, da budemo i vizuelno prepoznatljivi, a o kvalitetu pjesama naravno ne moramo da govorimo puno, trudimo se da iz godine u godinu proizvodimo, uz pomoć naših autora, pjesme koje ostaju i postaju vanvremenski dječji hitovi. Početkom maja kompozicije su već pristigle. Svake godine imamo između 70 i 100 kompozicija koje se prijavljuju. Ove godine je pet država prošlo selekciju- Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija", istakao je Milošević i dodao da su za ovogodišnje izdanje festivala veoma kvalitetne pjesme, te da nam preostaje svima da se radujemo nekim novim dječjim hitovima. 

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović istakla je da su ove godine autori pjesama bili posebno motivisani, zahvaljujući čemu imamo veliki broj kvalitetnih kompozicija.

„Bilo je preko 80 kompozicija, iz kojih je jako teško bilo izvojiti 16. Ono što je inicijalno bilo da se napravi pravi dječji festival, koji neće da liči ni na kakav odrasli, s tim da idemo u korak sa savremenim tehnološkim stvarima, ali da čuvamo glavne obrise koje treba da ima jedna dječja melodija. CD pjesama je gotov, uz pratnju dječjeg hora Zvjezdice", kazala je Đurović i dodala da se na Festivalu dodjeljuju prva, druga i treća nagrada za kompoziciju, za najbolji tekst, nagrada za najbolji aranžman, prva, druga i treća nagrada za interpretaciju, nagrada Dječjeg žirija Specijalne nagrade, za najmlađeg učesnika, za najbolji scenski nastup i nagrada dječjeg hora ,,Zvjezdice”.

Kako Radio Televizija Crne Gore (RTCG), prvi put do sada, na svom programu neće emitovati tradicionalni festival dječje muzike "Naša radost", Milošević je najavio da će organizatori u svojoj režiji snimiti festival, te poslati medijima na korišćenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR