6 °

max 8 ° / min 2 °

Četvrtak

02.02.

8° / 2°

Petak

03.02.

9° / 2°

Subota

04.02.

8° / 1°

Nedjelja

05.02.

5° / -1°

Ponedjeljak

06.02.

4° / -2°

Utorak

07.02.

5° / -2°

Srijeda

08.02.

3° / 1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Najveći zločin u istoriji" večeras pred podgoričkom publikom

Kultura

Comments 0
Knjiga koja je 88 godina čekala prevod

"Najveći zločin u istoriji" večeras pred podgoričkom publikom

Autor: Antena M

  • Viber

Knjiga “Najveći zločin u istoriji”, novinara i publiciste Jovana Čubranovića, biće predstavljena večeras u 18 sati u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. Govoriće: mr Ana Pejović, politikolog i publicista Nenad Stevović i akademik DANU Sreten Vujović.

Moderatorka događaja biće Slavica Kruščić.

Djelo “Najveći zločin u istoriji” nastalo je u periodu između dva svjetska rata, a govori o stradanju Crne Gore i njenog naroda. Vješto skrajnuta, knjiga je čekala na policama daleko od Crne Gore. Skoro cijeli vijek za nju se nije znalo. Moralo je da prođe 88 godina da se prevede na crnogorski jezik i objavi u našoj zemlji. Čubranovićeva knjiga štampana je originalno na španskom jeziku u Meksiku 1934. pod nazivom „El crimen mas grande de la historia“, a prethodno na engleskom u Londonu 1930.

U knjizi je prezentovana sva tragika Crne Gore koja je u rat ušla na strani saveznika iz Antante, a skončala kao okupirana od najbližeg susjeda – Srbije, uz prećutni blagoslov velikih sila.

Crnogorsko izdanje Čubranovićeve knjige premijerno je predstavljeno na Cetinju prošlog mjeseca, a podgoričku promociju organizuje Crnogorsko-američka asocijacija iz prijestonice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR