15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Revija "Pozorište na filmu" od sjutra u Dodestu

Kultura

Comments 0

Revija "Pozorište na filmu" od sjutra u Dodestu

Autor: Antena M

  • Viber

Kinematografska ostvarenja u čijem fokusu su međuzavisni odnosi pozorišta i filma biće i ove godine na repertoaru revije “Pozorište na filmu”, pa će KIC "Budo Tomović" od 30. januara do 1. februara prikazati tri poznata ekranizovana pozorišna komada, u sali Dodest, od 20 sati.

Osma u nizu revija počeće rimejkom francusko-italijanske komedije Eduarda Molinara “Kavez” (1996) u kojem glavne uloge tumače Robin Vilijams, Džin Hekman, Nejtan Lejn i Dajan Vist.

- U filmu dva prenaglašena gej karaktera se trude da prigrle nove identitete i da nas uvuku u njihovu porodičnu dramu. Zapravo, idila dvojice homoseksualaca se totalno mijenja kada sin jednog od njih objavi da se ženi sa kćerkom ozloglašenog konzervativnog političara. “Kavez” je adaptirala Elejn Mej, a režirao Majk Nikols, čime je legendarni bivši komičarski duo ostvario prvu filmsku saradnju - navode iz KIC-a. 

Respektabilnu Lametovu filmsku adaptaciju drame Pitera Šafera “Konj” koja je snimljena 1977. godine prikazaće drugog dana revije.

Riječ je o psihološkoj misteriji u okviru koje renomirani psiholog izvlači emocionalne demone koji muče 17-godišnjeg tinejdžera odgovornog za seriju divljačkih napada na konje u blizini njegove kuće u Hempširu. U filmu koji je zasnovan na brodvejskoj predstavi igraju Ričard Barton, Piter Firt, Kolin Blejkli, Džoan Plaurajt, Ajlin Etkins i Dženi Aguter. Film je naišao na pozitivne kritike, a nominovan je i tri puta za nagradu “Oskar” za najboljeg glavnog glumca, sporednog glumca i adaptirani scenario.

Zasnovan na drami koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, film Uticaj gama zraka na nevene "čovjek na mjesecu" (1972) obilježiće završnicu revije.

Film prati život disfunkcionalne porodice koju čine ekscentrična udovica i majka i njene dvije kćeri, ekstrovertna Rut koja pati od epilepsije i uvijek se pokorava majčinoj volji i Matilda koja spas pokušava pronaći u školskim naučnim eksperimentima. Ova adaptacija nastala na istoimenoj drami Pola Zindela donosi nesvakidašnju priču o sestrama i veoma različitim načinima na koje se nose sa svojim životom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR