Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragana Tripković u KAP-u: U ovom svijetu svi smo dio nekog algoritma

Kultura

Tag Video
Comments 0
Kultura - Analiza - Polemika

Dragana Tripković u KAP-u: U ovom svijetu svi smo dio nekog algoritma

Autor: Antena M

  • Viber

Gošća današnjeg KAP-a, Kulture - Analize - Polemike, na Anteni M bila je crnogorska književnica i dramaturškinja Dragana Tripković.

Sa voditeljkom i urednicom emisije Miom Zeković, Tripković je podijelila kako je to raditi u današnjem vremenu na stvaranju kulture, ljubavi kroz predstave i svoju poeziju. 

Tripković je podijelila sa slušaocima svoje stavove o digitalizaciji, o tome u koliko složenom društveno političkom ambijentu živimo, kao i o posljednjoj predstavi koju je radila sa kolegom Danilom Marunovićem "Mislim da treba da razgovaramo".

Razgovarajući o digitalizaciji i izazovima sa kojima se naše društvo svakodnevno suočava, kao i o inicijativi građana da se ukine društvena mreža TikTok, Tripković je rekla da je jasno da živimo u digitalnom svijetu, a da u današnjem vremenu postupamo u okviru određenog algoritma. Objašnjava da upravo zbog toga teži da u njenom stvaralaštvu nema ničeg digitalnog, već isključivo stvarnog, poput međuljudskih odnosa, brakova i ostalih veza koje se dešavaju direktno među ljudima.

Na pitanje da li smatra da će parlamentarni izbori 11. juna donijeti Crnoj Gori nešto novo, te u kakvoj državi ćemo se probuditi 12. juna, Tripković kaže da nema očekivanja od političkih zbivanja jer je ono važno propušteno: Mnogi građani nemaju svijest o crnogorskom identitetu i specifičnosti prostora u kojima se nalazimo, istoriji koje se sjećamo.

Cijeli razgovor sa Draganom Tripković poslušajte na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR