16 °

max 16 ° / min 12 °

Subota

02.12.

16° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Goran Bulajić bio jedna od najznačajnijih ličnosti savremene crnogorske kulturne scene

Kultura

Comments 2

Vujović: Goran Bulajić bio jedna od najznačajnijih ličnosti savremene crnogorske kulturne scene

Autor: Antena M

  • Viber

Goran Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona, oslonac nacionalnog teatra, koji je nemorno radio na isticanju i autentičnosti crnogorske kulture, a njegovim preranim odlaskom kulturna scena izgubila je jednog od najistaknutijih reditelja.

To se navodi u telegramu koji je, povodom smrti istaknutog dramaturga i pozorišnog reditelja, uputila ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Ona je kazala da je Bulajić bio umjetnik rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona čije majstorstvo i autentičnost rukopisa u djelima koje je postavio na sceni nacionalnog, ali i regionalnih teatara, dostižu univerzalnost svrstavajući ga u red naših najistaknutijih reditelja.

“Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture. Angažujući se u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kroz formu teatra za najmlađe dao je važan doprinos ravnomjernom razvoju kulture, publike i stvaralaštva najmlađih”, navodi se u telegramu ministarke Vujović.

Podsjetila je da je na televiziji režirao forme koje su podizale nivo savremene crnogorske produkcije u oblasti televizijske drame.

“Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera”, rekla je Vujović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Reče li ova neđe sa crvenom kravatom da je Crna Gora banana država ova apostolkaa

kks

Mnogo uradio za srpstvo ka i njegov brat iz Dfa. Hvala brate Srbine.