22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Green Montenegro International Film Fest predstavljen u Vašingtonu

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Green Montenegro International Film Fest predstavljen u Vašingtonu

Autor: Antena M

  • Viber

Na najvećem festivalu ekološkog filma na svijetu ,,DC Environmental Film Festival” (DCEFF), koji se održava od 21 – 30. marta, po izboru domaćina, ove godine predstavljen je jedini filmski ekološki festival u Crnoj Gori, Green Montenegro International Film Fest (GMIFF), koji će ove godine imati svoje 10. jubilarno izdanje na Žabljaku.

Kako se navodi u saopštenju, u prepunoj dvorani Centra pomorske baštine SAD, pred gotovo 300 gledalaca, prikazani su i aplauzima ispraćeni crnogorski filmovi „Život je” reditelja Vladimira Perovića, višestruko nagrađivani film „Duga” reditelja Aleksandra Vujovića i filmovi rađeni u saradnji sa Ministarstvom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera „Da li ti nedostajem?„ i „Povratak moru„ direktora GMIFF-a, autora i producenta Blagote Marunovića.

Nakon projekcija filmova upriličena je panel diskusija na kojoj su učestvovali direktor GMIFF-a Blagota Marunović, reditelj Aleksandar Vujović i art direktor festivala, glumac Slobodan Marunović.

Predstavnici GMIFF-a predstavili su publici ekološku stvarnost u Crnoj Gori, te njene prednosti kao jedinstvene filmske destinacije unikatnih prirodnih ljepota, koje je potrebno bezuslovno sačuvati, u cilju ostvarivanja ideje ekološke, te samim tim prosperitetne evropske države.

DCEFF kao najstariji filmski festival u Americi na temu zaštite životne sredine, sa preko 30.000 posjetilaca, iza kojeg stoji National Geographic i mnoge druge značaje ekološke i filmske organizacije, održava se svakog marta već 31 godinu, na preko 20 lokacija u glavnom gradu SAD i predstavlja jedinstvenu platformu za predstavljanje sineasta širom svijeta, značajnih ekoloških filmskih ostvarenja i renomiranih zelenih festivale sa svih meridijana.

Tokom boravka na festivalu delegacija Green Montenegro IFF-a se sastala sa Gregori Mekgruderom (Gregory McGruder), direktorom Globalnih specijalnih događaja u National Geographic-u, u cilju definisanja potencijalnih oblika saradnje između GMIFF-a i jednog od najatraktivnijih globalnih medija u svijetu. U Njujorku će biti održan sastanak direktora GMIFF-a i predstavnika Fondаcije ,,Trust for Mutual Understanding” (TMU) koja ima za cilj podsticаnje komunikаcije, rаzumijevаnjа i sаrаdnje između umjetnikа iz SAD, Centrаlne i Istočne Evrope, kroz međunаrodne rаzmjene u polju umjetnosti, kinematografije itd.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR