19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Repertoar KIC-a za april

Kultura

Comments 0

Repertoar KIC-a za april

Autor: Antena M

  • Viber

Brojne renomirane domaće i strane umjetnike Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” ugostiće tokom aprila mjeseca. Repertoar će kao i svih prethodnih mjeseci biti fokusiran na prezentaciji sadržajnog i kvalitetnog kulturno – umjetničkog stvaralaštva.

Muzički program KIC-a biće u znaku manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2024” koja se ove godine održava pod motom “Jazz Colors”. Manifestacija će početi 1. aprila solo koncertom Bojana Zulfikarpašića jednog od najuglednijih evropskih džez pijanista i kompozitora koji će predstaviti novi album „As Is“. Publika će se 17. aprila upoznati i sa aktuelnim albumom ukrajinskog saksofoniste Maksa Kočetova „Altered Feelings“ koji će nastupiti sa svojim beogradskim sastavom i švajcarskim trombonistom Semjuelom Blejzerom.

Premijerno u Crnoj Gori rumunska pijanistkinja Ramona Horvath izvešće kompozicije sa novog albuma „Carmen’s Karma“ u pratnji kontrabasiste Nikolasa Ragoa i bubnjara Antoana Paganotija 20. aprila.

Slijedi koncertna promocija novog projekta i albuma „I Dreamed That I Had Done It, I Awoke To Find It True” crnogorskog multiinstrumentaliste i kompozitora Ivana Marovića 29. aprila. Međunarodni dan džeza obilježiće koncertom nagrađivanog pijaniste i džez kompozitora Lorana Kulondra koji će sa svojim kvintetom gostovati premijerno u Podgorici 30. aprila.

Sedamdeset osam godina uspješnog postojanja i promocije crnogorske tradicije i kulture Folklorni ansambl „Budo Tomović” obilježiće koncertom koji će biti održan 25. aprila.

Nakon nedavne premijere, predstavu „Jelena Savojska” koju KIC „Budo Tomović” realizuje u koprodukciji sa Kulturnim centrom „Nikola Đurković” iz Kotora i KORIFEJ teatrom iz Kolašina podgorička publika će ponovo moći da pogleda 5. aprila u DODEST-u.

Tribina „Podgoričke priče“ koja iz mjeseca u mjesec predstavlja istaknute Podgoričane 17. aprila ugostiće dramaturga Stefana Boškovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR