19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stiven Spilberg kaže da je ovo najbolji film koji je ikada gledao: "Ništa bolje nisam vidio"

Izvor: screenshot/youtube

Kultura

Tag Video
Comments 1

Stiven Spilberg kaže da je ovo najbolji film koji je ikada gledao: "Ništa bolje nisam vidio"

Izvor: Blic.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Stiven Spilberg dao je svoj sud o filmu "Dune: Part Two". Legendarni reditelj ima samo riječi hvale za nastavak koji je režirao Deni Vilnev, a posebno za jednu scenu.

Stiven Spilberg i Deni Vilnev pojavili su se zajedno u podkastu "Director's Cut", a Spilberg nije štedeo riječi na zasita fantastičan rad njegovog kolege.

"Ovo je zasita vizuelni spektakl, a opet ima fantastične likove i karakterizaciju. Ipak, dijalozi su vrlo oskudni kada ih gledate proporcionalno vremenu trajanja filma. To je takav film. Kadrovi su veoma slikarski, ali ne postoji nijedan ugao ili pojedinačna scena koji su pretenciozni. Snimili ste jedan od najbriljantnijih filmova naučne-fantastike koje sam ikada video", rekao je Spilberg.

"U ovom filmu postoji tolika čežnja za vodom. Uz sav pijesak koji imate u ovom filmu, zapravo se radi o vodi - svetim vodama za kojima čeznete, zelenom livadom i plavom vodom života. Snimio si pustinju da izgleda kao okean, beskrajno more. Pješčani crvi bili su poput morskih zmija i ta scena Pola kako surfuje na pješčanom crvu jedna je od najboljih stvari koje sam ikad video. A ti si učinio da pustinja izgleda kao voda", dodao je.

Spilberg je primijetio da su određene scene snimane u određeno doba dana. Scena u kojoj se Pol (Timoti Šalome) i Chani (Zendaja) ljube snimana je tokom četiri dana, uvijek u isti sat svakog dana, kako bi se održao kontinuitet.

"Vilnev je najbolji kreator"

Spilberg rekao je da Vilnev pripada grupi velikih reditelja koji su stvaratelji fantastičnih svjetova. "Dakle, dopustite mi da počnem tako što ću reći da postoje filmski radnici koji su graditelji svjetova i znamo da to nije dugačak popis, ali znamo ko su mnogi od njih", rekao je Spilberg.

Na Spilbergovom spisku najboljih reditelja svih vremena su Stenli Kjubrik, Džordž Lukas, Kristofer Nolan, Džejms Kameron, Piter Džekson, Ves Anderson, Ridli Skot i Giljermo del Toro.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

M. P. i 12 g. i AI

Добри, стари Стивен је, одувек био, и изгледа, и остати велики шаљивджија ! П.С.- Никада не промашује онај ко пуца од смеха !