13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CNP: Javno čitanje drame “Fragmenti života porodice bubašvaba” Milane Matejić

Kultura

Comments 0

CNP: Javno čitanje drame “Fragmenti života porodice bubašvaba” Milane Matejić

Autor: Antena M

  • Viber

Javno čitanje drame “Fragmenti života porodice bubašvaba”, autorke Milane Matejić biće održano na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u četvrtak, 11. aprila u 19 sati, u saradnji s Fakultetom dramskih umjetnosti Cetinje, saopšteno je iz CNP.

Kako navode, dramu će čitati mladi crnogorski glumci i glumice: Jovana Brnović, Anđela Marunović, Mina Mićović, Milo Perović, Miloš Kašćelan i Kristijan Blečić.

“Šestočlana porodica, obična, da običnija ne može biti, usljed vanrednog stanja epidemije, neobičnog, do sada neviđenog virusa, primorana je da po vascijeli dan sjedi kod kuće, neprestano gleda televiziju, jede i čeka trenutak kada će život opet da bude onaj stari. U strepnji da se niko od članova porodice ne zarazi i umre, svako od članova porodice pažljivo prati ima li simptome virusa, koji su ni manje ni više – snovi”, zapisala je autorka Matejić.

Kažu da je drama “Fragmenti života porodice bubašvaba” nastala kao ispitni zadatak prve godine master studija Dramaturgije Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje u klasi doc. mr Aleksandra Radunovića na temu forme savremenog dramskog pisma.

"Organizacijom javnog čitanja, Crnogorsko narodno pozorište i na ovaj način doprinosi prezentaciji i promociji savremene crnogorske drame i dramaturgije, te podstiče razvoj i afirmaciju mladih autora u oblasti dramskih umjetnosti", saopšteno je.

Ulaz je slobodan, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na veb-sajtu www.cnp.me, društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR