12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stefanovski dovršava novi album i autobiografiju

Izvor: screenshot/youtube/HRT

Kultura

Tag Video
Comments 0

Stefanovski dovršava novi album i autobiografiju

Izvor: HRT Portal

Autor: Antena M

  • Viber

Vrhunski gitarista i kantautor Vlatko Stefanovski gostovao je u emisiji „U svom filmu“ urednice i voditeljke Tončice Čeljuske. Razgovor je vođen u Skoplju, gdje Vlatko živi od detinjstva. Rođen je 24. januara 1957. u Prilepu, a porodica se preselila u Skoplje kada je imao tri godine.

Odrastao je u porodici intelektualaca, majka mu je bila glumica, otac glumac i reditelj, a stariji brat Goran postao je ugledni dramski pisac i dramaturg čija su djela izvođena u mnogim evropskim i svjetskim pozorištima. Novi album i autobiografija Vlatko je na samom početku razgovora ekskluzivno otkrio da završava novi album koji će se zvati "Mišićno pamćenje".

Oduvijek me je zanimala neuronauka i voleo sam da otkrivam šta ljudski mozak može i gdje nastaje umjetnost.

Ali "mišićno pamćenje“ je ono što mišići rade, dok se osjećamo kao da se naš mozak "isključio“. Govorim o vrhunskim sportistima ili, na primjer, vrhunskim muzičarima. Kada igram, radim pola svjesno, a pola nesvjesno, intuitivno. Upravo to me zanima – šta se krije iza racionalnog, šta tijelo pamti i šta mišići pamte, objasnio je on.

Najavio je i autobiografiju

"Nikada nisam tako pisao, a shvatio sam da je veoma delikatno prenijeti na papir, rasteretiti neke lične trenutke, duboke emocije i situacije koje su bile dramatične ili euforične. A moj život je do sada bio tobogan. Već sam pisao i zapravo sam pri kraju. Imam 60 poglavlja, a neki od najtežih trenutaka još uvijek nedostaju i potrebna su mi još dva ili tri poglavlja da završim memoare, otkrio je on. – Inače, još neke stvari prenosim iz poglavlja u poglavlje, još uređujem rukopis prije nego što ga predam urednicima i lektorima. Kada im predam rukopis, tada više neću imati kontrolu nad njim, pa sada činim sve da ga popravim i ispravim, rekao je Vlatko Stefanovski, koji je pročitao stotine biografija mnogih poznatih ličnosti prije nego što je počeo da piše svoj rukopis. Sopstveni.

Do danas je objavio više od 40 albuma, a svirao je na još 200 albuma drugih muzičara  i različitim kompilacijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR