22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra u CNP-u Narodno pozorište iz Sarajeva

Kultura

Tag Video
Comments 0

Sjutra u CNP-u Narodno pozorište iz Sarajeva

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava “Jedan je Muhammad Ali”, koju je prema tekstu Almira Imširevića režirao Dino Mustafić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, biće izvedena sjutra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20h, navodi se u saopštenju CNP-a.

“Jedan je Muhammad Ali je drama o porodici i sjećanju, odnosu oca i sina, djetinjstvu i sazrijevanju. Ujedno to je i uzbudljiva priča o identitetu u globalizirajućem društvu gdje su zavladali globalizirani odnosi, najčešće površni, stereotipni, fobični spram nepoznatog. To je vrlo važna tema i naših prostora, jer i sam smatram da je samorazumijevanje vlastite ličnosti, svog mišljenja i djelovanja koje se realizira u društvenoj stvarnosti zanimljiv dramski element koji uvijek nosi neponovljivu priču", istakao je reditelj Dino Mustafić.

Dramaturškinja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, koreografkinja Ena Kurtalić, dok video-dizajn potpisuje Zlatan Filipović.

Uloge tumače: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Dino Bajrović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Rastko Zečević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR