22 °

max 28 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

28° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

25° / 15°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

30° / 20°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ljeto u Prijestonici" počinje večeras

Kultura

Comments 0

"Ljeto u Prijestonici" počinje večeras

Autor: Antena M

  • Viber

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju.

Manifestacija "Ljeto u Prijestonici" je, kako su saopštili, spoj raznovrsnih događaja, festivala, predstava i kulturnih i zabavnih sadržaja za djecu, a program je koncipiran uz široku saradnju institucija i organizacija sa Cetinja, te civilnog sektora i brojnih pojedinaca.

Program počinje večeras svečanim otvaranjem prvog pozorišnog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ u 20 časova na Ljetnjoj pozornici. Ovaj jedinstveni događaj, posvećen smijehu i zabavi, obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona i koncerte, a trajaće od 11. do 23. juna 2024. godine, poručuju iz Prrijestonice.

U okviru „Ljeta u Prijestonici”, ljubitelje dobre muzike očekuje koncert Crvene jabuke 5. jula na Studentskom trgu, dok je 12. jul već tradicionalno rezervisan za manifestaciju „Miris lipa i meda“ koja će se održati na Balšića pazaru. Jul završavamo sa najvećim festivalom piva u regionu „Montenegro beer fest” koji će se održati 26. i 27. jula, a u okviru kojeg će nastupiti najpoznatiji regionalni izvođači: Zdravko Čolić, Kerber, Dubioza Kolektiv, Isak Šabanović, Voyage, Buč Kesidi i Nipple People.

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta i septembra - četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2024“ biće održano od 1. do 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona i svijeta. Posebno ističemo koncert Nede Ukraden 17. avgusta, Jelene Rozge 23. avgusta, Amire Medunjanin 7. septembra, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, završni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i druge događaje.

„Ljeto u Prijestonici” završava se gastronomskim događajima MESAP III, Riječka noć i Njeguška trpeza, koje će svim posjetiocima ponuditi autentične ukuse našeg kraja.

Pored pomenutih manifestacija, tokom ljeta planirani su i brojni drugi sadržaji, a detaljan program, kao i poseban program proslave 13. jula - Dana državnosti, biće naknadno objavljeni.

Pozivaju sve građane i posjetioce da nam se pridruže i uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu „Ljeta u Prijestonici”!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR