24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drugo veče festivala "FunFest Cetinje"

Kultura

Comments 0

Drugo veče festivala "FunFest Cetinje"

Autor: Antena M

  • Viber

12. juna na drugoj večeri festivala komedije i zabave “FunFest Cetinje” Festivala u pratećem dijelu programa nastupiće Senjor Markuzen u 18:00h - svirač iz kapsule-fuzija savremenih zvukova kombinovanih sa afro tradicionalnim ritmovima na improvizovanim intrumentima, najavljeno je iz Centra za kulturu Prijestonice.

Takođe, u 19:00h ispred Centra za kulturu očekuje vas Tomas Herfort Marionete – lutkarski šou za đecu. A u 19:30h Lorenzo Gianmario Galli, Galiro/ jedan čovjek jedan bend ispred Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

U 20:30h na sceni Ljetnje pozornice biće odigrana predstava “Čuvari tvog poštenja” u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica a u režiji Borisa Liješevića.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Branka Femić Šćekić, Božidar Zuber, Katarina Krek/Jelena Simić, Emir Ćatović, Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Simo Trebješanin, Željko Radunović i Branko Ilić.

Scenografiju je uradio Gorčin Stojanović, Kostime Tijana TodoroviĆ, muziku Rambo Amadeus a dramaturgiju Stela Mišković.

„Stih iz crnogorske himne „…čuvari tvog poštenja…“ proziva jednu od najvažnijih tekovina crnogorske tradicije – poštenje! Crna Gora je sredina u kojoj je, tokom prethodnih vjekova, poštenje postalo kult. Zašto? Različite sredine do kulta uzdižu različite kategorije: poredak, prirodu, ekologiju, sport, trgovinu, dizajn, dok smo mi do kulta uzdigli – poštenje. Naši preci su živjeli u sredini u kojoj nije bilo dovoljno hrane, obradive zemlje, blaga, sredstava za život. Kult poštenja čuvao je zajednicu na okupu. Držao je u životu. Ljudskost je čuvala egzistenciju.

Ulaznice su dostupne na www.gigstix.me, Tobacco S Press šopovima i u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR