Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Emisija o filmu AgitPop na portalu Antena M

Agitpop

Tag Video
Comments 5

Emisija o filmu AgitPop na portalu Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Od ovog vikenda portal Antena M objavljivaće emisiju o kinematografiji „AgitPop“ autorke Jelene Đurović. 

Portal agitpop.me je mjesto na kome možete čitati tekstove i gledati tribine i razgovore iz različitih oblasti kulture i umjetnosti, a ova filmska emisija je emitovana više od stotinu puta.

Đurović je jedna od rijetkih „online“ filmskih i TV kritičara u regionu, a svoje recenzije i prikaze plasira na brz i prijemčiv način. Spontane reakcije na filmska ostvarenja bez telepromptera upravo jesu popularni sadržaji na platformi YouTube, jer se autori emotivno unesu i pokušavaju da gledaoce zainteresuju za ono što im se dopada.

Ove sedmice ćete vidjeti kritiku filma „Suđenje čikaškoj sedmorici“ Arona Sorkina koji se emituje na Netflix.

„The Trial of the Chicago 7“ je najavljen prije skoro 15 godina, a Stiven Spilberg je iz sezone u sezonu odgađao početak snimanja zbog gustog rasporeda. Scenarista Aron Sorkin se na kraju dohvatio rediteljske palice, dok je Spilberg preko svog studija Dreamworks jedan od producenata.

Trivija koju vjerovatno nećete saznati ni daljom konsultacijom dokumentaraca je da je ideolog i vođa pobune Džeri Rubin bio jedan od prvih investitora u Apple pa je krajem sedamdesetih postao milioner. Nastavio je da se bavi biznisom ali i aktivizmom. Drugi markantni učesnik je Abi Hofman koji je magistrirao psihologiju, a ljubiteljima kulture će biti zanimljivo to što su mu profesori na univerzitetima Brendejs i Berkli bili i Abraham Maslov i Herbert Markuze.

Majkl Kiton je ostvario savršenu minijaturu - igra mladog i još neiskvarenog Remzija Klarka, mnogo kasnije poznatog i na ovim prostorima. Ostatak priče pogledajte u emisiji „AgitPop“.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

ĐINA VRBICA

Drugarice Đurović, dobro nam došli! Priželjkujemo još da čujemo Vaš komentar i na razne druge teme...

Ksenija

Sjajna ideja! Znamo Jelenine emisije od ranije - zabavno i informativno. Ona je pametna djevojka i naša Crnogorka!!!