13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na brdu Gorica demolirani stubovi javne rasvjete

Podgorica

Comments 0

Na brdu Gorica demolirani stubovi javne rasvjete

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Preduzeće Komunalne usluge saopštilo je da su na brdu Gorica, u prethodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete. 

"Iz opredeljenja da se Glavni grad osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada, ovo Društvo u saradnji sa Glavnim gradom, u prethodnom periodu preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi, izradi i implementaciji Projekta modernizacije javne rasvjete – faza I, što podrazumijeva zamjenu zastarjelih i neefikasnih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama i predstavlja veoma značajan projekat za Glavni grad.

Projekat je vrijedan 4.700.000€, realizovan je krajem septembra mjeseca tekuće godine, a finansira se u potpunosti od uštede električne energije, uz garnatni period od 10 godina, što znači da je obaveza izvođača radova da u garantnom periodu servisira neispravne LED svjetiljke. Pored toga, počela je modernizacija dekorativne i ambijentalne rasvjete na mostovima i urbanim djelovima grada što će pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na izgled našeg grada.

Međutim, koristimo prilku da istaknemo da su na brdu Gorica, u prethodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci, u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete i time pored velike materijalne štete doveli u opasnost sugrađane, kako zbog ispada cjelokupne rasvjete na ovom trafo-reonu, tako i zbog izloženosti oštećenim instalacijama čime bi moglo doći do povređivanja", navode u saopštenju.

Kako kažu, ovaj veoma izražen problem vandalizma, prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj tako i na funkcionalnoj rasvjeti.

"Pa ovo Društvo ulaže velike napore kako bi kvalitetno održavalo povjerenu komunalnu infrastrukturu.

Komunalne usluge će uložiti krajnje napore radi dovođenja rasvjete na ovoj i svim drugim lokacijama u ispravno stanje. Zbog ovih intervencija, često je potrebno uključivanje rasvjete u toku dana, te molimo naše sugrađane na razumijevanje.

Još jednom apelujemo na sugrađane, da ne uništavaju imovinu Glavnog grada – objekte javne rasvjete, čime se narušava opšti izgled grada, a naročito dovodi u pitanje bezbjednost građana, te iziskuje izdvajanja velikih novčanih sredstava, što u konačnom dodatno opterećuje Budžet Glavnog grada kao i da neželjeno i vandalsko ponašanje pojedinaca prijave nadležnim organima a sve eventualne nedostatke na objektima javne rasvjete prijave na broj 020/623-927 od 7-15h ili lično u prostorijama našeg Društva u ulici Zetskih vladara bb", dodaju u saopštenju. 

                                                                                 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR